Pandemia de din România se află într-un ritm galopant, astfel că staţiunile de pe litoralul românesc sunt în mare pericol. Nelu Tătaru trage un semnal de alarmă şi susţine că atât Vama Veche, dar şi alte zouă zone de la malul mării pot deveni, în curând, focare.

În ultimele două weekenduri, turiştii nu au mai ţinut cont de nimic şi au dat buzna pe litoralul românesc. În total, nici mai mult, nici mai puţin de 80.000 de persoane au ajuns la malul mării, iar autorităţilor le-a fost extrem de greu să gestioneze această situaţie.

Nelu Tătaru a vorbit despre situaţia de pe litoral, spunând că este posibil ca Vama Veche, dar şi alte două locuri de la malul mării să devină focare de din cauza ritmului galopant al pandemiei şi din cauza faptului că turiştii nu respectă distanţarea socială şi normele impuse de autorităţi.

„Există posibilitatea ca Vama Veche şi alte zone de pe litoral să devină focare. În următoarele trei luni vom avea o mare aglomerare în Constanţa şi tot ce se înseamnă litoral.
Trebuie să gestionăm nu neapărat Constanţa, cât tot ce se întâmplă în acest sezon estival. Chiar dacă nu mai există cadru legislativ pentru perioada imediat următoare, turiştii trebuie să respecte aceleaşi reguli. Cei care sunt asimptomatici sau care cer externarea să meargă în izolare voluntară măcar 14 zile. Cei care se simt rău să se prezinte la unităţile de primiri urgenţe, să evalueze starea de sănătate”, a spus Nelu Tătaru.

România, pe locul 1 în Europa la numărul de cazuri din ultimele 24 de ore

Ieri, în România s-au înregistrat 610 de noi cazuri de infectare cu COVID-19, ceea ce ne plasează pe primul loc în Europa la capitolul infectare în 24 de ore.