Au existat mai multe speculaţii cu privire la cât de mult supravieţuieşte coronavirusul pe suprafeţe. Specialiştii oferă câteva răspunsuri, în baza cercetărilor efectuate până la acest moment.

 

Cercetătorul Vincent Munster şi echipa sa de la Institutul Naţional al Sănătăţii au ajuns la concluzia că noul coronavirus ar supravieţui cel mai mult timp pe oţel inoxidabil şi plastic – până la trei zile. Totuşi, coronavirusul nu ar rezista mai mult de câteva ore pe suprafeţele din cupru.

 

Citeşte şi: Cum arată un centru de carantină din Bucureşti.Suspecţii de coronavirus nu se plâng de condiţii: 'Suntem ca la 5 stele'

 

Desigur, experimentele sunt preliminare şi la acest moment mai trebuie făcute studii pentru a se înţelege exact cum se răspândeşte acest virus.

 

Totuşi, faptul că noul coronvirus stă mult pe suprafeţele de plastic stârneşte extrem de multe îngrijorări, având în vedere că, practic, plasticul este peste tot: de la carcasele şi husele telefoanelor, până la sticlele de apă sau inetrioarele autoturismelor. De acolo, coronavirusul ajunge rapid pe mâini şi apoi pe faţă. Statisticile arată că o persoană îşi atinge faţa, în medie, de 20 de ori pe oră, potrivit mediafax.ro.

 

Până la acest moment s-au înregistrat peste 6.600 de decese, peste 170.000 de persoane fiind infectate la nivel mondial.

 

 

 

Sursa: www.viva.ro