O falsă călugăriţă, în vârstă de 19 ani, din judeţul Galaţi, a reuşit să înşele mai mulţi bistriţeni cu aproape 100.000 lei, pretinzând că, în schimbul banilor, îi va ajuta pe aceştia să îşi rezolve problemele familiale prin slujbe şi rugăciuni.

 

Tânăra, care îşi spunea “maica Elena”, şi-a găsit victimele cu ajutorul unui anunţ postat pe internet, în care susţinea că este călugăriţă la o mănăstire din judeţul Galaţi.

 

Faptele s-au petrecut în perioada septembrie 2018 - ianuarie 2019.

 

“Tânăra determina persoanele pe care le inducea în eroare să depună sume de bani prin servicii de transfer rapid, iar banii reprezentau contravaloarea unor pretinse slujbe şi rugăciuni. Până în prezent, doi bărbaţi de 29 de ani şi 66 de ani, din localităţile Josenii Bârgăului şi Chintelnic, şi o femeie de 39 de ani, din Bistriţa, au fost victime ale acestui timp de înşelăciune, iar prejudiciul total cauzat este de 98.380 lei”, se arată în comunicatul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud..

 

Cei înşelaţi au sesizat poliţia, care a deschis un dosar penal, iar tânăra a fost dată în consemn la frontieră.

 

La data de 8 iulie, falsa călugăriţă a fost depistată la punctul de trecere a frontierei din aeroportul Iaşi, fiind ulterior escortată la sediul IPJ Bistriţa-Năsăud în baza unui mandat de aducere emis pe numele ei şi reţinută pentru 24 de ore.

 

Tânăra de 19 ani, originară din Tecuci, judeţul Galaţi, va fi prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă.

 

 

 

Sursa:www.stirileprotv.ro