Gradul de ocupare a locurilor de cazare pentru Crăciun şi Revelion este deja de peste 80% în staţiunile de pe Valea Prahovei, preţurile pachetelor turistice scoase la vânzare de hotelieri pornesc de la câteva sute de lei şi ajung chiar la mai multe mii de lei de persoană sau pentru o cameră.

Potrivit autorităţilor, unităţile de cazare cu puţine camere au reuşit să vândă toate pachetele pentru sărbători, în timp ce altele mai mari mai au încă locuri libere fie pentru Crăciun, fie pentru Revelion.

Operatorii de turism au introdus în ofertele lor diverse facilităţi, între care excursii, plimbări cu sania, lansări de lampioane, discount la transportul pe cablu, facilităţi pentru copii şi clasicul acces la piscină, spa şi centru de agrement.

Reprezentantul Centrului de Informare Turistică Sinaia, Paul Popa, a declarat că în această staţiune de pe Valea Prahovei cel mai mic preţ la un pachet de trei zile pentru sărbătorile de iarnă într-o unitate de cazare cotată cu trei stele porneşte de la aproximativ 550 de lei/persoană şi poate ajunge la peste 1.500 de lei, la patru sau cinci stele, în funcţie de facilităţi.

'La acest preţ, apar şi noutăţi. Pe lângă clasicele servicii — acces la centru spa, centru de agrement sau o plimbare cu sania în pădure, anul acesta vin oferte legate de excursii pe care organizatorii locali de turism le pun la dispoziţia clienţilor. Sunt excursii în zona Transilvaniei şi a vecinătăţilor, spre Bran, Braşov, de o zi sau o jumătate de zi', a explicat Popa.

Un hotel de patru stele recent renovat din Sinaia are în ofertă, pentru Crăciun, pachete turistice la tarife între 1.220 lei şi 3.350 lei/cameră, iar pentru Revelion preţurile sunt cuprinse între 3.600 lei/cameră/sejur şi 9.160 lei/cameră/sejur în funcţie de tipul camerei şi de numărul de nopţi de cazare.

Popa a precizat că, deocamdată, gradul de ocupare a locurilor de cazare pentru perioada sărbătorilor de iarnă este de aproximativ 80%.

La Buşteni, un hotel de trei stele oferă, pentru Crăciun, pachete la preţuri între 520 lei şi 1.000 lei în funcţie de numărul de nopţi de cazare şi de tipul camerei, iar pentru Revelion tarifele sunt de 1.110 lei—1.535 lei.

Pachetul de Crăciun include cazarea cu mic dejun, cina din ajunul Crăciunului, program artistic specific, surprize pentru copii de la Moş Crăciun şi masa festivă tradiţională de Crăciun, iar cel pentru noaptea dintre ani include cazarea cu mic dejun, cină (tip bufet) în data de 30 decembrie, masa festivă de Revelion cu program artistic divers, brunch pentru 1 ianuarie şi cina festivă de Sfântul Vasile.

Tot aici, două pensiuni de patru stele au oferte care merg de la 525 lei/persoană (Crăciun) până la 1.750 lei/persoană (Revelion).

Reprezentantul Centrului de Informare Turistică Buşteni, Mihai Coleşi, a precizat că şi aici gradul de ocupare a locurilor de cazare este, deocamdată, de aproximativ 80%.

 

La Azuga, gradul de ocupare este de aproximativ 90%, a precizat administratorul domeniului schiabil din staţiune, Vasile Richea.

Un hotel de trei stele aflat la baza pârtiei Sorica are în ofertă pachete pentru Crăciun de 750 lei/persoană/loc în cameră dublă (patru nopţi) şi pachete pentru Revelion la 1.500 lei/persoană/loc în cameră dublă (5 nopţi).

La o unitate de cazare cotată cu patru stele tarifele sunt de 225 euro/loc/cameră dublă/sejur (trei nopţi) sau 325 euro/loc/apartament/sejur, pentru Crăciun, şi de 530 euro/loc/cameră/dublă/sejur (trei nopţi) sau 630 euro/loc/apartament/sejur pentru Revelion.

Operatorii de turism spun că preţurile pachetelor turistice în staţiunile de pe Valea Prahovei pentru sărbătorile de iarnă sunt comparabile cu cele din anii trecuţi