Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, spune că s-ar putea găsi soluţii pentru a avea un singur skipass pe toată suprafaţa judeţului Prahova, subiect despre care a dicutat luni cu autorităţile din judeţ şi pe care îl va aborda şi marţi cu oficialităţile din Braşov, scrie News.ro

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a avut luni, la Sinaia, o primă întâlnire cu reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), autorităţile locale din staţiunile turistice de pe raza judeţului Prahova cât şi cu agenţii economici din această zonă.

Întâlnirea de lucru, prilejuită de comandamentul de iarnă pentru sezonul 2017-2018, a fost organizată de ANPC.

În cadrul întâlnirii s-a discutat şi despre strategia comună de dezvoltare a zonei schiabile.

„Cred că trebuie să ne gândim la un turism integrat, astfel încât, cu un singur skipass, turistul să aibă acces pe toate pârtiile de schi. Chiar dacă există domeniu de stat şi domeniu privat, ar trebui să avem o colaborare între toate părţile. Trebuie să lăsăm orgoliul la o parte, indiferent de coloratura politică, pentru că discutăm despre turism. Vreau să discutăm deschis şi să existe un dialog între tot ce înseamnă stat şi privat. Eu personal cred că s-ar putea găsi soluţii pentru a avea un singur skipass pe toată suprafaţa judeţului Prahova. Probabil vom avea aceeaşi discuţie şi cu colegii de la Braşov, la întâlnirea de mâine”, a declarat ministrul Mircea Dobre.

De asemenea, anul acesta au fost admise ca eligibile 146 de proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii de agrement, dintr-un total de peste 1.200 de proiecte depuse, prin Master-planul de investiţii în turism, a anunţat luni seara Ministerul Turismului.

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, reprezentanţii autorităţilor şi agenţii economici din judeţul Prahova au discutat luni, la Sinaia, despre proiectele pe care primăriile localităţilor turistice le pot depune în vederea obţinerii finanţării în cadrul Master-planului de investiţii în turism.

Proiectele depuse sunt destinate exclusiv dezvoltării infrastructurii de agrement.

”Cele care au fost respinse fac referire la finanţări care intră în sfera de competenţă a altor ministere. În prezent, există un fond de 25 de milioane de lei din care se vor putea cofinanţa aceste proiecte, cu condiţia să fie respectate criteriile de eligibilitate. De menţionat este faptul că nu există o limită de buget impusă, dar finanţările se vor realiza în mod etapizat, astfel încât să poată beneficia de bugetele anuale cât mai multe localităţi”, arată un comunicat al ministerului.

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, spune totodată că voucherele de vacanţă se vor acorda în anul 2018.

“Începând cu 2018 sunt prevăzuţi şi banii pentru voucherele de vacanţă. Vă anunţ că în bugetul anului 2018 există filă separată pentru acest lucru. Toţi cetăţenii le vor primi până în martie-aprilie, dar deja sunt instituţii care au acordat aceste vouchere de vacanţă”, a mai precizat ministrul.

Pe 12 decembrie, va avea loc cea de-a doua întâlnire pe aceeaşi tematică, organizată de Ministerul Turismului şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, în judeţul Braşov, la Centrul de Agrement şi Divertisment din staţiunea Poiana Braşov.