Sezonul estival va fi deschis în acest an în 15 aprilie, cu Lumina de la malul mării, eveniment urmat apoi de meciul de FedCup dintre România şi Anglia. În minivacanţa de 1 Mai vor avea loc concerte pe plajă şi un show cu maşini de drift.

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, în acest sezon vor avea loc evenimente majore în Mamaia, Vama Veche şi în Delta Dunării.

“În premieră, în acest an deschidem sezonul estival pe 15 aprilie, când luăm Lumină de la malul mării (Sărbătoarea Pascală) şi intrăm apoi în forţă în sezon cu FedCup (competiţie de tenis feminin între România şi Anglia), în parteneriat cu Federaţia Română de Tenis (17-23 aprilie 2017). Din nou in premieră, din acest an vom organiza şi o deschidere oficială a sezonului în Delta Dunării ( aprilie 2017), eveniment ce va fi sărbătorit în fiecare an”, a transmis preşedintele ALDD, Corina Martin, într-un comunicat de presă.

De asemenea, evenimentele pentru minivacanţa de 1 Mai vor începe din 27 aprilie, cu un festival de muzică electronică şi vor continua apoi cu concerte susţinute de Provincialii şi Vunk.

“Weekend-ul de 1 Mai va începe pe 27 aprilie, când lansăm ediţia 20 a festivalului de muzică electronică Sunwaves, la care atragem peste 7.000 de turişti străini din vestul Europei şi mii de participanţi din România. Deschidem sezonul la Vama Veche sâmbătă 29 aprilie şi continuăm duminică la Mamaia cu Show de maşini de drift şi mega Concert pe plajă cu trupele Provincialii, Vunk şi îndrăgitul Ionuţ Galani, după care lansăm alături de turiştii noştri sute de lampioane între Mamaia, Vama Veche şi Delta Dunării!”, a mai spus Corina Martin.

Printre evenimentele care vor avea loc în acest sezon în Mamaia se numără Mamaia Music Award, o gală de lupte K1, Festivalul Antic Tomis, diverse concerte, iar în Delta Dunării se vor desfăşura în această vară, printre alte evenimente, un festival de film despre mediu, un festival de folclor, un altul de jazz, dar şi o nouă ediţie a raliului Delta Dunării.

Calendarul de evenimente al verii pentru Mamaia, litoral şi Delta Dunării, va fi transmis de luni către agenţiile de turism din România, ambasadele şi misiunile diplomatice ale României în străinătate şi birourile de turism externe ale Ministerului Turismului, a mai anunţat Asociaţia Litoral - Delta Dunării.