Palatul Primăverii, fosta reşedinţă a familiei Ceauşescu, se deschide sâmbătă, pentru vizitatori, informează Ministerul pentru Consultare Public şi Dialog Civic (MCPDC), precizând că în prima zi va fi permisă intrarea a cel mult 300 de persoane, care trebuie să se programeze, accesul fiind gratuit.

Regia Autonomă Administaţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) şi Secretariatul General al Guvernului (SGG) vor deschide publicului, sâmbătă, începând cu ora 10.00, Palatul Primăverii, fosta reşedinţă a familiei Ceauşescu.

Includerea casei din Bulevardul Primăverii în circuitul turistic are loc la propunerea MCPDC.

Reprezentanţii ministerului precizează că programul de vizite în prima zi va fi până la ora 17.00, iar intrarea va fi gratuită.

Organizatorii atenţionează însă că persoanele interesate trebuie să se programeze şi numai cei care vor primi confirmarea din partea RA-APPS vor putea intra.

“Având în vedere suprafaţa vizitabilă şi pentru o bună organizare a programului vizitatorilor noştri, în data de 12 martie un număr maxim de 300 de persoane (exclusiv reprezentanţii presei) vor putea fi primite în incintă. Adresa locaţiei este: Bdul Primăverii nr. 50”, menţionează MCPDC.

După ziua inaugurării, programul cu publicul va fi reluat sâmbătă, 19 martie, ora 10.00.

MCPDC  precizează că acest eveniment se înscrie în campania “Dreptul tău de a cunoaşte” (Sunhine Week, săptămâna datelor deschise şi a accesului la informaţii/arhive, celebrată la nivel internaţional).