Se ştie deja că febra, dificultăţile de respiraţie şi tusea seacă pot fi semn că ai contractat COVID-19. Conform specialiştilor, însă, primul indiciu nu ar fi aceste simptome, deja cunoscute de toată lumea, ci anosmia. Pe înţelesul tuturor, pierderea mirosului şi a gustului.

 

Aproape 700 000 de oameni au contractat la nivel global virusul COVID-19, iar numărul victimelor este de zeci de mii. Întreaga planetă este în stare de alertă şi, la primul semn de febră, dificultăţi de respiraţie sau tuse seacă oamenii iau în considerarea posibilitatea de a fi fost infectaţi cu coronavirus.

 

Primul indiciu că ai putea fi infectat cu COVID-19

Aceste trei simptome menţionate mai sus au fost descrise ca fiind semne de infecţie cu coronavirus, dar se pare că există un indiciu şi mai concludent, ce apare înaintea stărilor febrile şi a tusei. Este vorba de anosmie, adică pierderea mirosului şi a gustului, un simptom descris de foarte multe persoane infectate cu COVID-19.

 

'În Coreea de Sud, unde testarea este mult mai mare, 30% dintre pacienţii depistaţi pozitiv au avut anosmia drept prim simptom. Vorbim despre cazurile uşoare şi despre asimptomatici. În Iran s-au identificat cazuri izolate, la fel şi în SUA, Franţa ori Italia', a declarat pe acest subiect un reprezentant al Societăţii de Rinologie din Marea Britanie.

 

 

 

Sursa: www.viva.ro