Bucătăria unui hotel din Mamaia a fost închisă temporar de către inspectorii ANPC după ce au fost descoperite 120 de kilograme de produse neconforme, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul a 26 de camere care nu aveau balconul securizat corespunzător.

Inspectorii ANPC au mers, joi după-amiază, la Hotelul Bavaria Blu din Mamaia, după ce primiseră o sesizare conform căreia ar fi probleme cu balconul unei camere, acesta având doar balustrada, nu şi geamul de protecţie, scrie MEDIAFAX.

Echipele de control au constatat că sesizarea se confirmă, descoperind în aceeaşi situaţie 26 de camere ale unităţii hoteliere.

Din acest motiv, camerele respective au fost închise până la rezolvarea problemelor, inspectorii ANPC precizând că reprezentanţii hotelului au spus că într-o zi sau două geamurile respective vor fi montate.

"Le dăm voie să deschidă aceste camere doar în momentul când îndeplinesc toate condiţiile, când se remediază deficienţele, când aceste camere nu pun în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor”, a declarat preşedintele ANPC, care a participat la acest control.

Verificările au continuat apoi în bucătăria hotelului, unde inspectorii ANPC au găsit 120 de kilograme de produse alimentare neconforme, adică fie produse cu termen de valabilitate depăşit, fie produse care nu respectau condiţiile de depozitare sau nu aveau elemente de identificare. Din aceste motive, bucătăria a fost închisă până la rezolvarea tuturor problemelor.

"Închidem blocul alimentar, toată bucătăria o închidem până la remedierea deficienţelor. Aţi văzut 120 de kilograme de produse neconforme, care pun în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor. O bătaie de joc din partea operatorului economic", a mai afirmat Marius Dunca.

Cu o zi în urmă, inspectorii ANPC au închis o autoservire din Mamaia până la remedierea deficienţelor şi au amendat cu 30.000 de lei două terase pentru că au găsit mâncare expirată, produse mucegăite şi neetichetate.