Cascada Moara Dracilor se găseşte într-un cadru deosebit de pitoresc pe partea dreaptă a Munţilor Vlădeasa pe râul cu acelaşi nume.

Este situată în Munţii Lătoriţei, în Rezervaţia Iezerul Lătoriţei, o zonă mai puţin cunoscută turiştilor, dar în acelaşi timp un loc plin de frumuseţi care aşteaptă să fie descoperite.

Rezervaţia este situată lângă lacul de acumulare Galbenu şi te surprinde la fiecare pas deoarece, pe lângă Cascada Moara Dracilor, în zonă mai există numeroase cascade atractive, lacuri şi peisaje unice pentru turişti.

Cascada Moara Dracilor oferă un peisaj încântător, drept pentru care este considerat unul dintre cele mai importante obiective turistice de pe Valea Oltului. Cascada se bucură de o cădere a apei în două trepte şi o înălţime de 20-25 metri.

Stâncile calcaroase din zonă sunt înalte, spectaculoase şi dau locului un farmec şi o sălbăticie aparte. Când zăpada începe să se topească, brânduşele violete îndulcesc peisajul, îmblânzindu-l.

 Valea îngustă, mirosul pădurii de molid şi căderea apei crează un peisaj desprins din basme.

 Accesul spre cascada se poate face de la Stâna de Vale sau de la Valea Drăganului.De la Stâna de Vale urmaţi marcajul cruce albastră, după care urmează un traseu de dificultate medie cu  o durată de 2 ore şi jumătate. De aici se poate ajunge pe Vărful Buteasa (1.792 m) sau la cabana Vlăd