Un român de 23 de ani arestat la Graz, în Austria, după ce, în luna februarie, a omorât o femeie în apartamentul ei, le-a făcut acum o mărturie şocantă anchetatorilor: cu câteva zile înainte de această crimă a mai ucis o altă femeie, la Zurich, în Elveţia, femeie care era iubita fratelui său.

 

Procurorul Christian Kroschl, de la Parchetul din Graz, a confirmat miercuri pentru presa austriacă că românul a fost deja interogat de anchetatori elveţieni în legătură cu crima de la Zurich.

 

Victima din Elveţia, în vârstă de 54 de ani, a fost găsită în casă la câteva săptămâni după ce a fost omorâtă, pe 22 ianuarie. Tânărul de 23 de ani a locuit temporar în casa femeii, fratele său fiind plecat în România. După ce a ucis-o, a fugit în Austria.

 

Pe 6 februarie, la Graz, a cunoscut o femeie de 41 de ani, pe care a însoţit-o în apartamentul ei, unde a ucis-o cu mai multe lovituri de foarfecă. Când a fost prins a declarat că după crimă a vrut să se sinucidă, dar s-a răzgândit şi a decis că mai bine ar fi să îşi şteargă urmele incendiindu-i cadavrul.

 

Vecinii au observat fumul şi au alertat autorităţile. După numai câteva ore a fost prins şi românul de 23 de ani. Era deja în arest când a fost descoperit, pe 11 februarie, cadavrul primei femei pe care a omorât-o. Anchetatorii l-au avut încă de atunci pe lista de suspecţi, însă cazul avea multe neclarităţi.

 

Acum, după ce a recunoscut şi crima din Elveţia, românul spune că nu şi-a dat seama de ceea ce face, pentru că era băut şi sub influenţa drogurilor.

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro