Casa de modă Chanel a fost criticată pentru alegerea adolescentei Kaia Gerber, fiica în vârstă de 16 ani a modelului Cindy Crawford, ca imagine a noii sale campanii, în care tânăra apare într-o ipostază „provocatoare” şi „inadecvată”, scrie The Independent.

Fotografiată de Karl Lagerfeld pentru noua campanie Chanel dedicată genţilor, tânăra apare promovând modelul „Gabrielle”, inspirat de numele fondatoarei Gabrielle „Coco” Chanel. Pictorialul a fost realizat în apartamentul parizian al creatoarei de modă.

În imaginile realizate pentru această campanie, Kaia Gerber apare aşezată pe o canapea, purtând rochii scurte, mai multe voci spunând că ipostaza în care a fost fotografiată aceasta este „provocatoare” şi „inadecvată”.

„Ar trebui să aibă o geantă pentru prânz. Este un copil!” şi „Serios? O adolescentă de 16 ani? Ce promovaţi, mai exact?”, au scris doi utilizatori ai platformei de socializare Facebook.

Alte persoane care au criticat casa de modă pentru această campanie au spus că nici Coco Chanel nu ar fi aprobat alegerea lui Gerber pentru acest pictorial.

„Este, fără îndoială, o adolescentă frumoasă. Însă, este prea tânără şi îmbrăcată prea sumar. Sunt curios ce reacţie ar avea Coco Chanel la aceste imagini”, a scris o persoană.

Alte persoane au precizat că această campanie promovează genţi cu preţuri de la 2.490 de lire sterline la 3.990 de lire sterline, pe care cele mai multe adolescente nu şi le permit.

Totuşi, alte voci au apărat casa de modă Chanel pentru alegerea pe care a făcut-o, susţinând că „nu este nimic greşit” cu pictorialul.

„Nu a pozat nud şi nu face ceva provocator, cu conotaţie sexuală. Este o adolescentă care face ceea ce îi place şi care îşi construieşte un nume. Ea este viitorul supermodel real”, a scris un fan.

„Pentru cei care critică această campanie Chanel a cărei imagine este Kaia Gerber: Voi aţi văzut ce poartă astăzi tinerele în vârstă de 16 ani? Este îmbrăcată cu rochie, nu cu lenjerie intimă!”, a scris o altă persoană.

Alţii au spus că această campanie este „frumoasă”, unele voci precizând că multe modele îşi încep cariera la vârsta de 16 ani sau chiar mai devreme.

Kaia Gerber a defilat pentru multe branduri şi designeri cunoscuţi, între care se numără Saint Laurent, Prada, Burberry şi Alexander Wang.