Dacă este joi, mergem la Filarmonică! În această săptămână, instituţia ploieşteană vă aşteaptă la un nou Concert simfonic. „Capetele de afiş” sunt dirijorul Pedro Negrescu şi pianistul Răzvan Dragnea. Programul cuprinde Anatoly Lyadov-„Kikimora” pos 63 pentru pian şi orchestră, Serghei Prokofiev- „Concertul nr.3 pentru pian şi orchestră” şi Piotr Ilici Ceaikovski-„Simfonia I-a Vis de iarnă”.

Pedro Negrescu a debutat "dirijoral", ca o predestinare, de la cea mai fragedă vârstă, la clasa ilustrului profesor Valentin Gabrielescu, unde, făcând parte din grupa speciala de auz absolut, era aproape in exclusivitate castigatorul concursului de solfegiu - dictat, iar drept premiu era bagheta, şi deci dreptul de a dirija clasa.

A urmat cursurile de orchestra la Haendel Akademie - Karlsruhe - Germania in 2000, 2001, 2003, atat la sectiunea instrumentala, cat si cea de opera. In anul 2008 a beneficiat de o bursa post-universitara in S.U.A.,unde a fost asistent dirijor al maestrului Larry Livingston, si a participat ca instrumentist in Orchestra Idellwild Festival, cu care a concertat la celebra Disney Hall. A asistat deasemenea la repetitiile orchestrelor Los Angeles Philarmonyc, Pacific Symphony, Los Angeles Opera, U.S.C. Thornton Orchestra.

Ca dirijor, a sustinut concerte cu orchestrele Filarmonicilor din: Arad, Timisoara, Cluj, Bacau, Botosani, Iasi, a Teatrului Muzical N. Leonard din Galati, si a Tearului de Opereta din Kiev.

Dupa o indelungata cariera didactica, in prezent este profesor la Universitatea de Arta Teatrala din Targu Mures, Facultatea de Muzica, unde preda materii ca: Estetica, Folclor, Teorie-Solfegiu-Dictat, Citire de partituri, Dirijat. 

Răzvan Dragnea este unul din cei mai cunoscuţi şi apreciaţi tineri pianişti ai vieţii muzicale contemporane. Câştigându-şi în repetate rânduri titulatura de înaltă onoare - “cel mai bun instrumentist”, oferit de instituţii media şi publice importante din ţară şi străinătate, Răzvan Dragnea vine la Ploiesti, pentru a uimi  publicul ploiestean.