Zina Dumitrescu a murit! Medicul care a avut grijă de aceasta a afirmat faptul că ”A RENUNŢAT SĂ MAI LUPTE”!  “Starea sa de sănătate s-a înrăutăţit în ultima vreme, nu mai dorea să mănânce şi refuza să mai meargă la spital, căci şi-a dorit să moară în patul ei” , a declarat cel care a îngriit-o, Ioan Casian, la câteva zeci de minute după ce creatoarea a decedat.

Zina Dumitrescu a locuit în ultimii 8 ani de zile într-un azil din Ghermăneşti. Aceasta nu mai accepta hrana şi nu mai comunica aproape cu nimeni. Fosta creatoare a refuzat să meargă la spital, atunci când starea sa a părut că se înrăutăţeşte. „Am chemat salvarea din aceleaşi motive ca şi până acum. Zina nu s-a simţit bine, nu mai are chef de nimic, e foarte slăbită. A refuzat să meargă la spital şi nu a vrut să audă de o eventuală internare”, a mai declarat Cassian pentru Libertatea. Ultima sa dorinţă a fost de a muri în patul său, nu la spital.

Zina Dumitrescu s-a născut în 1936 în Republica Moldova. După război familia s-a mutat la Piteşti. Aici Zina a terminat liceul economic, apoi a intrat la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti. Încă din primul an de facultate a început să lucreze ca manechin. La 30 de ani, a devenit directorul executiv al Casei de Modă Venus

A lansat mai multe manechine care au devenit celebre: Eugenia Ştefan (Janine), Romaniţa Iovan, Bianca Brad, Dana Săvuică, Melek Amet. Tot Zina Dumitrescu i-a lansat pe Cătălin Botezatu şi Liviu Ionescu. A creat zeci de colecţii de modă, participând la festivaluri de modă din ţară şi din străinătate].