Neverland, ferma din sudul Californiei unde Michael Jackson şi-a construit casa visurilor sale, a fost scoasă la vânzare pentru suma de o sută de milioane de dolari după şase ani de la moartea artistului, informează ziarul 'The Wall Street Journal' citat de EFE.

Ştirea intervine la un an după ce Forbes anunţa interesul companiei de investiţii Colony Capital, patroană a fermei, de a căuta un cumpărător pentru acest complex cu o suprafaţă de 1.300 de hectare, unde "regele pop-ului" şi-a amenajat propria grădină zoologică şi un parc de distracţii.

Aceste structuri au fost până la urmă desfiinţate însă Neverland, care şi-a recuperat vechiul nume ('Sycamore Valley Ranch'), prezintă încă interes cu cele 20 de clădiri, inclusiv cea principală cu 6 dormitoare, două case pentru invitaţi, piscină, teren de baschet, teren de tenis şi o sală de cinema pentru 50 de persoane. Terenul mai cuprinde două lagune şi o linie de tren internă.

Michael Jackson a cumpărat proprietatea în 1988 de la magnatul terenurilor de golf William Bone — cu 17,5 milioane de dolari, spun unii, sau cu 30 de milioane spun alţii — pentru a-şi construi aici căminul viselor sale.

Artistul a murit la 9 iunie 2009 la 50 de ani şi deşi s-a speculat inţial că va fi înmormântat la Neverland, pentru a-l transforma într-un sanctuar cum este Graceland pentru Elvis Presley, Michael Jackson a fost până la urmă înhumat în Los Angeles.

Agerpres