In sfarsit, dupa foarte mult timp de asteptare, Romania va gazdui unul dintre cele mai puternice turnee de poker live din lume. Cea de-a sasea editie a cunoscutei competitii Eureka Poker Tour pune tara noastra pe harta destinatiilor importante pentru jucatorii de poker din intreaga lume. In perioada 16-22 Mai, in incinta celui mai cunoscut hotel din Bucuresti, Intercontinental, jucatorii de poker din Romania, dar si din celelalte tari ale lumii, isi vor testa abilitatile in cele peste 18 evenimente dedicate acestui sport al mintii. Prezenta unui astfel de turneu in tara noastra reprezinta incununarea eforturilor organizatorilor locali, dar si a faptului ca numarul jucatorilor romani de poker este intr-o continua crestere, atat in mediul online, cat si in cel offline.

Conform statisticilor, un utilizator de internet din Romania isi petrece peste 280 de minute in fiecare zi in mediul online, iar aproximativ 2 milioane dintre romani au intrat cel putin o data intr-un cazinou, dintre acestia 50% fiind si jucatori la diverse jocuri specifice. Un numar constant de romani (peste 100000) joaca in mod frecvent online diverse jocuri de cazinou dintr-un numar de 400000; jocurile preferate ale romanilor sunt pokerul, ruleta si video sloturile. Raportat la studiile de specialitate, 20% dintre utilizatorii de internet din Romania folosesc mediul virtual pentru a juca online jocuri de cazinou si pentru a paria la pariurile sportive. In tara noastra exista 8,8 milioane de utilizatori de Internet,  iar majoritatea acestora (6,5 milioane) acceseaza in fiecare zi serviciile online. Oamenii pot accesa mult mai usor site-urile de specialitate si pot participa intr-un mod mult mai facil la competitiile online de poker, de exemplu, datorita cresterii numarului de dispozitive mobile (tablet, laptop si telefon inteligent), care le permit o conectare instant, de oriunde s-ar afla. In prezent, 35% din populatia urbana a tarii noastre detine un laptop, in timp ce un procent de 38% detin un telefon mobil, iar 14% o tableta.

Luand in calcul si aceste aspecte se poate constata ca Romania manifesta un grad mult mai sporit de deschidere catre turneele si competitiile destinate jocurilor online de tipul pokerului. Asadar, evenimentele dedicate acestei industrii vin in cel mai potrivit moment: in perioada 16-22 Mai se va organiza Eureka Poker Tour, iar in intervalul 5-7 Septembrie va avea loc cea de-a zecea editie a Entertainment Arena Expo, care va aduna intr-un singur loc tot ceea ce are mai bun industria jocurilor de cazinou, atat in materie de producatori, cat si in cea de distribuire a jocurilor.

Regalul de poker live care va avea loc la Bucuresti in Mai va oferi atat jucatorilor, cat si spectatorilor posibilitatea de a participa in cadrul a 18 evenimente deosebit de antrenante. Principala atractie a Eureka Poker Tour 2016 va fi Main Event-ul de 1100 de Euro, in care pe langa multi dintre jucatorii consacrati ai pokerului mondial, fanii romani vor avea ocazia sa-l vada live pe Daniel Negreanu, campionul de origine romana, detinator a 6 bratari de campion WSOP si unul dintre cei mai bogati jucatori de poker din lume (cu castiguri de peste 32 de milioane de dolari). Cunoscut datorita carismei sale si a modului in care reuseste sa ghiceasca miscarile adversarilor, “Kid Poker” va avea ocazia sa viziteze tara de origine parintilor sai, care au emigrat in anul 1967 in Canada. Pentru competitia de Main Event, organizatorii au pregatit 3 flighturi si 5 turnee de tipul satelit de calificare, precum si 9 side-eventuri. Aditional, o competitie de poker destinata exclusiv pasionatilor de poker din randul jurnalistilor va fi organizata; “Cupa Presei –Eureka Poker Tour” va oferi participantilor un premiu in valoare de 4000 de euro, oragnizatorii punand la bataie 10000 de fise pe care le vor imparti acestora la startul competitiei. Cei mai buni 9 jucatori de poker din presa isi vor disputa la masa finala intaietatea, in data de 22 Mai, incepand cu ora 15:00 (tot la aceasta data va fi organizata si finala Main Event-ului).

Pe langa aceste evenimente, organizatorii competitiei anunta si organizarea de turnee de tipul No-Limit Hold’em invaloare de 100 euro. Turneul Eureka Poker Tour va fi deschis cu o petrecere de bun venit pentru toti participantii, cel mai probabil, fiind o petrecere traditionala, in stilul inconfundabil romanesc. Speranta tuturor legata de acest eveniment major de poker este ca Bucurestiul si Romania sa fie asezate pe harta international a obiectivelor importante in ceea ce priveste organizarea de turnee si evenimente de poker, mai ales ca acestea intrunesc toate conditiile calitative.

Spre sfarsitul anului, in luna Septembrie, in perioada 5-7, expozitia Entertainment Arena Expo, aflata la editie aniversara (cea de-a 10-a editie) isi va deschide portile la Romexpo. Ca de obicei, prezentarile noutatilor din industria jocurilor de noroc si cazinou va fi dominate de creatie, exlusivism si inovatie. De-a lungul timpului, aceasta expozitie si-a castigat titlul de cel mai mare eveniment de profil care se desfasoara in Europa de Est, iar anul acesta se asteapta din partea organizatorilor ca totul sa fie la superlativ. O suita de seminarii si de conferinte ce au ca obiect industria de profil vor fi organizate, in timp ce prezentarile din partea marilor producatori si dezvoltatori din domeniu se vor adresa atat specialistilor, cat si vizitatorilor. De retinut este procentul de aproape 18% de vizitatori straini care participa anual la aceasta expozitie, ceea ce incununeaza eforturile depuse catre organizatori. Pe langa jocurile de cazinou, in cadrul acestei expozitii, vor fi prezentate si jocuri de amuzament, de tipul darts, billiard si flipper, dar si console video sau simulatoare video. An de an, atat numarul operatorilor si al dezvoltatorilor, cat si cel al particpantilor a crescut; pe langa reprezentantii de pe piata locala au participat si expozanti din statele Europei, cat si din Asia.

Datorita cresterii popularitatii sale, turneele de poker vor constitui una dintre cele mai atragatoare modalitati de testare a abilitatilor jucatorilor. Fie ca vor avea loc online, fie live, in  cadrul unor competitii de genul Eureka Poker Tour, acest joc va reprezenta o modalitate de exersare a creierului si a gandirii analitice. Prin prisma beneficiilor sale din punct de vedere geografic si turistic, Romania va constitui una dintre cele mai avantajoase destinatii pentru jucatorii de poker, care pe langa jocul propriu-zis, vor putea sa admire obiectivele turistice ale tarii si sa intre in contact cu una dintre cele mai interesante civilizatii si culture din Europa.