Decizie suprinzătoare luată de judecătorii Tribunalului Bucureşti, care au acceptat ca cei ce au părăsit trupa Iris, în frunte cu Cristi Minculescu (acesta pentru a treia oară în istoria veteranului grup) să se poată folosi de numele disputat în instanţă. Marca aparţine membrului fondator al formaţiei, Nelu Dumitrescu.

Sentinţa nu este definitivă, aşa cum dau de înţeles Minculescu& Co., în încercarea de a deforma realitatea, susţin avocaţii părţii adverse. Avocaţii care îl apără pe deţinătorul de drept al mărcii Iris, Nelu Dumitrescu, au formulat o cale de atac împotriva hotărârii judecătoreşti.

De fapt, în ”răscoala” ce terfeleşte imaginea celei mai vechi trupe rock româneşti, Iris, vor fi două procese, unul pentru marcă, al cărui termen a fost fixat pe 21 februarie 2018., iar cel ce-al doilea pentru obţinerea interdicţiei de folosire a numelui Iris de către Cristi Minculescu (aflat încă în procedură administrativă, pentru organizarea dosarului anterior care s-a judecat joia trecută la tribunalul Bucureşti, printr-o procedură de urgenţă-ordonanţă preşedinţială).

Liderul trupei Iris şi deţinătorul de drept al mărcii, Nelu Dumitrescu a fost nevoit să se judece cu cei care au ales să părăsească trupa şi să-şi facă una nouă (Cristi Minculescu, Doru Borobeică şi Valter Popa), pentru că foştii săi colegi continuă să se prezinte în spectacole tot Iris, fiind un caz unic nu doar în grădina muzicii româneşti ci în showbiz-ul muzical mondial.