Jan Keizer şi Anny Schilder, cei doi membri ai formaţiei olandeze BZN, au lansat la Bucureşti cel mai recent videoclip al lor, pentru "Drumurile noastre", o piesă emblematică a muzicii româneşti, interpretată, cu ajutorul unor tehnici video speciale, împreună cu regretatul cântăreţ Dan Spătaru.
La conferinţa de presă de vineri au participat, pe lângă cei doi membri ai BZN, George Brezoi, secretar de stat în ministerul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, Traian Bădulescu, consultant în turism, Liana Stanciu, realizator Magic FM, şi Christian Raetscher, manager German Quality Entertaiment.
Formaţia BZN a filmat pentru videoclipul melodiei "Drumurile noastre", printre altele, la Castelul Peleş din Sinaia, dar si la Sinaia, iar clipul prezintă şi imagini cu Dan Spătaru.
BZN se află în România pentru a 15-a oară, Jan Keizer povestind despre prima călătorie în România. Acesta a relatat că au ajuns la Mangalia şi li s-a cerut să cânte melodia "Dance, dance". Între 1982 şi 1985, BZN a avut 20 de melodii în top 5 în ţara lor şi niciuna dintre acestea nu era "Dance, dance". Astfel, când au fost rugaţi în România să interpreteze acest cântec, membrii formaţiei nu au ştiut dacă melodia le aparţine. "A trebuit să învăţăm versurile", a declarat Jan Keizer.
Despre "Drumurile noastre", cei doi membri ai formaţiei BZN au povestit că au auzit melodia într-un taxi, în timp ce veneau de la aeroport. "Versurile sunt în engleză, dar refrenul îl cântăm în limba română", au spus aceştia, susţinând şi o scurtă interpretare la conferinţa de presă.
"Veneam de la aeroport şi în taxi am auzit pentru prima oară melodia «Drumurile noastre». Ne-am privit şi ne-am spus «Ce cântec minunat». Aşadar, l-am întrebat pe şoferul de taxi cum se numeşte cântăreţul şi ne-a spus: Dan Spătaru, cel mai cunoscut cântăreţ şi actor din România. Am continuat căutările, am vrut să ştim din ce perioadă era cântecul şi ne-am dorit să cântăm acea melodie. (...) Am vorbit cu doamna Spătaru, ea era un «mic» fan al nostru, şi i-am spus că am vrea să facem această melodie ca un tribut pentru Dan Spătaru", a precizat Jan Keizer.
De asemenea, Jan Keizer a precizat că melodia "Drumurile noastre" se află pe noul album al formaţiei. Aceştia au povestit că primele imagini cu România le-a văzut pe Travel Channel, unde prinţul Charles vorbea despre "frumoasa natură a României". "Atunci m-am gândit că trebuie să merg acolo şi, acum câteva luni, am mers de la Timişoara, Cluj, Târgu-Mureş, am mers de la vest la est. Şi am văzut multe locuri din România. Este o ţară extraordinară, dar cel mai important pentru noi sunt oamenii. Mereu zâmbesc. (...) Noi am avut succes şi în alte ţări, dar cele mai lungi aplauze le-am primit în România", a spus acesta.
BZN este prescurtarea folosită de formaţia olandeză Band Zonder Naam, care semnifică "trupa fără nume". Artiştii şi-au început cariera în anii '60 şi de atunci au rămas în inimile fanilor ca fiind una dintre cele mai romantice trupe din istoria muzicii. Formaţia are un palmares impresionant: peste 40 de ani de carieră, sute de melodii înregistrate în numeroase limbi, peste 40 de albume vândute în milioane de copii şi zeci de discuri de aur şi de platină.
Datorită succesului pe care l-au avut în ultima perioadă, Jan şi Anny au mai adăugat un disc de platină la colecţie. De-a lungul carierei, 30 de albume diferite ale trupei BZN au câştigat discul de platină, membrii formaţiei bucurându-se de privilegiul de a primi acest premiu timp de 22 de ani consecutiv. Melodiile lor au ocupat săptămâni la rând topurile din Olanda, Germania, Danemarca, Canada, Franţa, Suedia, Marea Britanie.
BZN va concerta pe 4 decembrie la Sala Palatului din Bucureşti, unde va cânta şi cea mai recentă melodie a formaţiei, "Drumurile noastre".