Procurorii DIICOT au dispus sesizarea instanţei de judecată, cu acord de recunoaştere a vinovăţiei, în dosarul în care Cătălin Ştefan Ion, solistul trupei Paraziţii, cunoscut cu numele de scenă Cheloo, este cercetat pentru trafic de droguri de risc, potrivit unor surse judiciare. Acestea spun că artistul a recunoscut că a oferit prietenilor cannabis pentru consum, dar că nu a vândut stupefiante, scrie News.ro

Surse apropiate dosarului au declarat pentru News.ro că DIICOT a finalizat ancheta în care Cheloo este urmărit penal pentru trafic de droguri de risc şi că procurorii au sesizat Tribunalul Prahova după ce Cătălin Ştefan Ion a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Potrivit aceloraşi surse, artistul a declarat în faţa procurorilor că a oferit unor prieteni cannabis pe care îl deţinea pentru consum propriu, precizând că nu a vândut stupefiante.

În urma încheierii acordului de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au propus condamnarea lui Cheloo la doi ani de închisoare cu suspendare, termenul stabilit de instanţa de judecată pentru analizarea cererii fiind 17 mai.

În luna martie a anului trecut procurorii DIICOT Ploieşti au făcut zece percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Prahova şi Ialomiţa, inclusiv la locuinţa cântăreţului Cheloo, într-un dosar privind infracţiuni de trafic de droguri.

Cheloo a fost dus la sediul DIICOT Ploieşti, fiind suspectat şi de consum de stupefiante, după ce la casa sa de vacanţă de lângă Breaza procurorii au descoperit câteva grame de cannabis. Întrebat de jurnalişti dacă are ceva să îşi reproşeze, acesta a spus: "Multe!“. De asemenea, întrebat cum se simte, Cheloo a răspuns: "Ca un lup între oi".

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că solistul trupei Paraziţii i-ar fi dat gratuit cannabis, în câteva rânduri, unui investigator sub acoperire şi unui colaborator al procurorilor DIICOT. Alte peste 80 de persoane, între care foarte mulţi adolescenţi, au fost audiaţi în acest dosar.


SURSA: News.ro