Buenos Aires Herald, un ziar argentinian în limba engleză apreciat pentru acoperirea dictaturii militare din perioada 1976-1983 din Argentina, a anunţat, luni, că se închide, după peste 140 de ani de activitate, informează Reuters.

”Angajaţii ziarului au fost informaţi că publicaţia se închide”, au transmis reprezentanţii ziarului pe Twitter, alături de o imagine cu prima pagină a ediţiei aniversare din 15 septembrie, când publicaţia a împlinit 140 de ani de la înfiinţare.

Anunţul despre închiderea ziarului vine la mai puţin de un an după ce publicaţia, care obişnuia să se recomande drept singurul cotidian în limba engleză din America Latină, şi-a schimbat frecvenţa, trecând la apariţie lunară. Schimbarea a fost motivată atunci prin condiţiile economice dificile şi tranziţia cititorilor la publicaţiile online.

The Buenos Aires Herald a fost apreciat pentru prezentarea subiectului ”celor dispăruţi” - persoanele care au fost răpite, torturate sau ucise de stat în timpul dictaturii, când cele mai multe publicaţii ale ţării au evitat această temă.

Ziarul este deţinut în majoritate de Indalo Group, care mai deţine ziarul economic Ambito Financiero.