Mii de ploieşteni,şi nu numai, au luat cu asalt Aerodromul Strejnic pentru a asista la spectacolul aviatic anual.

Cei mai talentaţi piloţi şi paraşutişti din România şi-au dat întâlnire pe aerodromul de lângă Ploieşti pentru a participa la o demonstraţie aeriană de excepţie. Şi asta în ciuda ploii care le-a cam dat de cap sportivilor...

Una dintre senzaţiile showului a reprezentat-o Radu Berceanu, fostul ministru al Transporturilor, de această dată în postura de pilot sportiv. La manşa unui avion Cessna, Berceanu a condus o formaţie de patru astfel de aparate de zbor, uimind asistenţa cu vituozitatea sa de acrobat aerian.

Senzaţie au făcut şi piloţii din Hawks of Romania, lotul de pilotaj sportiv al ţării noastre, care  au arătat publicului elemente extraordinar de periculoase. De altfel, doi dintre piloţii din această trupă, Andrei Şerbu şi Tudor Mocanu, activează ca instructori de pilotaj la Aerodromul Strejnic.

Nu putem să nu îi menţionăm nici pe faimoşii Iakări Acrobaţi, pe cei din Blue Wings sau pe paraşutiştii din Lotul Naţional al României.

Din păcate, ploaia a venit şi le-a cam încurcat planurile spectatorilor care, suntem convinşi, că nu şi-ar fi dorit să plece atât de repede...

Oricum au fost câteva ore minunate, iar piloţii şi paraşutiştii s-au bucurat de aplauzele prelungite ale spectatorilor.