Manuscrisul "Simfoniei a 2-a în mi minor" de Serghei Rahmaninov, ce conţine semnătura compozitorului, a fost vândut cu 1,2 milioane de lire sterline (1,48 milioane euro), la o licitaţie organizată de casa Sotheby's marţi, la Londra, informează AFP.
"Este singurul manuscris al Simfoniei a 2-a de Rahmaninov şi aceasta este simfonia sa cea mai importantă. Partiturile pentru simfonii complete - aceasta are 320 de pagini -, scrise de mâna autorului lor, sunt foarte rare în licitaţii", a declarat Simon Maguire, specialist în manuscrise muzicale al casei Sotheby's.

Acest document, estimat la un preţ cuprins între 1 milion de lire sterline şi 1,5 milioane de lire sterline (1,2 milioane - 1,8 milioane de euro), a fost în cele din urmă achiziţionat cu 1.202.500 de lire sterline (1,48 de milioane de euro) de un colecţionar a cărui identitate nu a fost dezvăluită.

Manuscrisul "Simfoniei a 2-a", care a avut premiera în 1908, sub bagheta compozitorului, a fost împrumutat British Museum vreme de 10 ani, de Tabor Foundation, care sponsorizează, de asemenea, Concursul internaţional de pian de la Leeds. Manuscrisul de 320 de pagini a fost considerat pierdut până când a fost descoperit printre bunurile unui colecţionar privat din Europa, în 2004. El a fost vândut în cadrul unei tranzacţii private în 2005. De atunci, documentul a fost expus la British Library din Londra.