Iahtul de 162 de metri al oligarhului rus Roman Abramovici ar putea să pară mic în comparaţie cu super-iahtul “Streets of Monaco”, pe care intenţionează să îl construiască o serie de antreprenori în capitala mondială a luxului şi una dintre cele mai scumpe destinaţii pe plan internaţional, după cum relatează portalul economic rus Rbc.

De fapt, nu este vorba de un iaht propriu-zis sau de o navă de croazieră, ci de un adevărat oraş plutitor cu imobile cu multe apartamente, cu vile private, cazinouri şi hoteluri, cu plaje şi piscine.

Aspectul arhitectural al structurii plutitoare va repeta parţial “silueta” principatului care a şi dat numele proiectului. Se presupune că turişti aproape nu vor exista în acest oraş plutitor, care va include în principal proprietari de imobile - de la apartamente la imobile de clasa lux. Cele mai luxoase vor fi însă şapte principale VIP-penthouse.

Oraşul plutitor va fi împărţit în mai multe domenii: rezidenţial (prima şi a doua clasă), birouri, hoteluri, locuri de divertisment şi recreere, dar principalul său punct de atracţie îl vor constitui numeroase săli de casino.