Un clip uluitor postat de curând pe internet arată cum o clădire de 57 de etaje din China este ridicată în doar 19 zile lucrătoare.

Compania Broad Sutainable, constructorul proiectului Mini Sky City din oraşul chinez Changsha, a reuşit această uluitoare performanţă cu ajutorul secţiunilor prefabricate, reuşind să asambleze, în medie, câte trei etaje pe zi.

”Metoda tradiţională spune să construieşti un zgârie-nori cărămidă cu cărămidă, însă abordarea noastră presupune doar asamblarea secţiunilor”, a spus inginerul Chen Xiangqian pentru Associated Press.

Compania din Changsha a avut nevoie de patru luni şi jumătate să producă toate cele 2.736 de module înainte ca piatra de temelie a clădirii să fie pusă. Primele 20 de etaje au fost construite anul trecut, în timp ce restul de 37 au fost ridicate între 31 ianuarie şi 17 februarie 2015.

Mini Sky City va avea 800 de apartamente şi spaţii de birouri pentru 4.000 de muncitori, potrivit companiei, care a adăugat că noul bloc turn va rezista unui cutremur, însă nu a precizat magnitudinea maximă a acestuia.