Operaţiune de succes, de capturare a zeci de tâlhari români, care au terorizat o regiune din sudul Italiei. În ultimii 4 ani, au furat aproape un milion de euro de la italieni bolnavi sau bătrâni. Vineri, cei 60 de români suspecţi au fost ridicaţi de carabinieri, care au lucrat împreună cu ofiţerii de la crimă organizată din România. Româncele aveau rolul cel mai important pentru că abordau bărbaţi între 70 şi 90 de ani.

 

La operaţiunea „Transilvania” din sudul Italiei au participat zeci de poliţişti români şi italieni. Sediul central al grupării din România era stabilit în regiunea Calabria, unde au avut loc cele mai multe infracţiuni, însă erau baze şi în alte şapte oraşe din alte zone ale ţării.

 

Întreaga anchetă a început în 2018 când un italian a depus plângere că a fost înşelat de o româncă. Bărbatul i-ar fi dat acesteia 20 de mii de euro.

 

"Prima victimă a lăsat la o parte ruşinea şi a mărturisit ce s-a întâmplat", povesteşte Luigi Palamara, un poliţist italian care a anchetat cazul.

 

Oamenii legii şi-au dat seama că femeia nu lucra singură şi făcea partea dintr-o grupare mai mare care avea o strategie bine pusă la punct. Româncele aveau rolul cel mai important pentru că abordau bărbaţi între 70 şi 90 de ani din oraşele din Sudul Italiei. Se apropiau de ei, îi minţeau că sunt îndrăgostite şi apoi le cereau bani. În acest fel gruparea a obţinut 760.000 de euro în ultimii 5 ani.

 

"Când vorbim despre tâlhari internaţionali, trebuie să luăm în considerare că vorbim despre tâlhari foarte inteligenţi, uşor adaptabili, care citesc oamenii şi profită de orice urmă de vulnerabilita te pe care o detectează. Întotdeauna au în minte numai să iasă cât mai mult profit, fără să le pese de altceva", a mai declarat poliţistul italian.

 

Din grupul de tâlhari făceau parte şi bărbaţi care furau obiecte din casele italienilor. Ţinteau persoane care fără apărare, bolnave, în aşa fel încât să fie cât mai uşor de păcălit.

 

 

Sursa: www.digi24.ro