Specialiştii în nutriţie susţin că vara este cel mai potrivit anotimp pentru a scăpa de kilogramele în plus. Există o serie de alimente pe care ar trebuie să le consumăm pentru a scăpa de 5 kg în 14 zile.

Fructele şi legume sunt vedetele sezonului şi meniul nostru trebuie să se axeze în special pe ele. Bogate în vitamine, calciu şi fibre, fructele ne ajută să slăbim. Acestea nutrebuie asociate cu alimente grase sau făinoase. Un alt avantaj al consumului regulat de fructe şi legume este acela că ne menţin pielea frumoasă şi previn apariţia celulitei şi chiar a ridurilor.

Ideale pentru micul dejun

„Pentru a slăbi, trebuie să consumăm fructele la micul dejun sau la gustările dintre mese. Dacă acestea constituie desert, atunci există riscul să vă balonaţi pentru că vor fermenta. De asemenea, la mesele principale, primul fel trebuie să fie o salată şi abia apoi să mâncaţi carne de pui, vită sau peşte, fiartă sau la grătar. Astfel, veţi mânca mult mai puţin, iar senzaţia de saţietate se va instala mult mai rapid şi, implicit, veţi slăbi. Cu o astfel de dietă veţi pierde 5 kg în 14 zile”, explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS. 

Fructele şi legumele conţin zaharuri, care se absorb mai lent şi dacă le vom consuma frecvent vom scăpa de senzaţia de foame, dar şi de pofta de dulciuri. „De asemenea, fructele şi legumele conţin fitonutrienţi ce previn efectele îmbătrânirii, îmbunătăţesc sistemul cardiovascular şi previn cancerul”, susţine dr. Luca.

 Dintre fructele de vară, cireşele sunt ideale pentru a întreţine sănătatea rinichilor şi a elimina toxinele din organism. Este foarte bine să mâncaţi doar cireşe, două zile pe săptămână ,pentru a detoxifia organismul, ele fiind bogate în antioxidanţi.

Anumie fructe ajută la previnirea ridurilor Caisele, pepenii, piersicile şi fructele proaspete de pădure sunt bogate în pigmenţi ce combat efectele radicalilor liberi şi, implicit, previn apariţia ridurilor” , susţine medicul.

Pentru salate, ideale sunt roşiile, pentru că ele combat cancerul digestiv şi pe cel de prostată. „Persoanele care au colesterolul mărit ar fi bine să bea zilnic suc preparat din castravete, morcov, varză, ţelină şi ridiche. Acestea sunt bogate în vitamine şi minerale şi previn depunerea plăcilor de aterom pe artere”, explică dr. Luca.

Sursa: ziarulring.ro