Fostul preot Cristian Pomohaci a încheiat, cu procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului General, un acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru acuzaţiile de evaziune fiscală în formă continuată pentru care era cercetat după ce ar fi închiriat 11 imobile şi ar fi declarat o venituri mai mici decât în realitate. Prin acest acord, a fost stabilită o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare, sub supraveghere.
"În cursul zilei de astăzi (miercuri - n.r.), procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi, în conformitate cu dispoziţiile art. 478-484 din Codul de procedură penală, au semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu inculpatul Pomohaci Cristian Dorin având ca obiect recunoaşterea comiterii faptei şi acceptarea încadrării juridice pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală, respectiv săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, prev. de art. 9 alin. 1 lit. a din Legea nr.241/2005, cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Codul penal (11 acte materiale)", se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Conform sursei citate, din probatoriu a rezultat că, în perioada ianuarie 2012 - octombrie 2017, sustrăgându-se de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prevăzute de Codul fiscal, Pomohaci a declarat, la organul fiscal teritorial, venituri obţinute din cedarea folosinţei bunurilor imobile aflate în proprietatea sa mai mici decât cele obţinute în realitate, suma nedeclarată ridicându-se la 684.487 de lei (echivalentul a 152.883 de euro). Suma este aferentă unui număr de 11 imobile, cauzând un prejudiciu bugetului general consolidat al statului în sumă totală de 136.572 de lei (din care suma de 114.687 de lei reprezintă impozit pe venit, iar 21.885 de lei contribuţia asigurărilor sociale de sănătate).
Prejudiciul menţionat a fost acoperit integral de către inculpat, precizează reprezentanţii Parchetului.
Pedeapsa stabilită ca urmare a acordului dintre procuror şi Pomohaci pentru evaziune fiscală în formă continuată pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală este de un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.
Potrivit aceleiaşi surse, acordul de recunoaştere a vinovăţiei stipulează şi interzicerea, ca pedeapsă complementară, a exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de doi ani de la rămânerea definitivă a sentinţei, precum şi interzicerea, ca pedeapsă accesorie, a exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, de la rămânerea definitivă a sentinţei şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.
Termenul de supraveghere stabilit este de doi ani de la data rămânerii definitive a hotărârii, perioadă în care Pomohaci trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, să comunice schimbarea locului de muncă şi să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
Totodată, pe durata termenului de supraveghere, el are obligaţia de a nu părăsi teritoriul României fără acordul instanţei.
Acordul mai stabileşte că, pe parcursul termenului de supraveghere, Pomohaci va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 de zile.
Dosarul şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise Tribunalului Mureş, mai spun reprezentanţii Parchetului.
În luna mai, procurorii anunţau că fostul preot Cristian Pomohaci este cercetat penal pentru evaziune fiscală după ce ar fi închiriat unsprezece imobile şi ar fi declarat venituri mai mici decât în realitate. Atunci, Pomohaci a fost audiat la Parchetul General.
Fostul preot Cristian Pomohaci a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei
20 septembrie 2018
(282 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
Călin Popescu Tăriceanu, din nou tată la 62 de ani!
(1 septembrie 2014)
246 vizualizări
Una dintre cele mai cunoscute cântăreţe din anii 80, dată afară din avion pentru comportament abuziv
(27 octombrie 2015)
169 vizualizări
Trei luni de la începutul războiului din Ucraina.
(24 mai 2022)
22 vizualizări
Marcela Topor, noua „primă-doamnă“ a Cataloniei
(2 octombrie 2017)
830 vizualizări
Papa Francisc a numit pentru prima dată în istorie o femeie la conducerea Muzeelor Vaticane
(24 decembrie 2016)
49 vizualizări
Nunta Principelui Nicolae cu Alina-Maria Binder. Membrii Casei Regale a României nu participă la eveniment
(30 septembrie 2018)
271 vizualizări
Fenomen astronomic FOARTE RAR pe 28 septembrie
(5 septembrie 2015)
105 vizualizări
A câta ţară va fi România în finala Eurovision
(22 mai 2015)
441 vizualizări
Spectacolul „Nevastă-mea se mărită“ împlineşte 100 de reprezentaţii
(26 septembrie 2014)
94 vizualizări
Care sunt cele mai periculoase ţări din lume
(18 februarie 2020)
443 vizualizări
Lupu, la Sarajevo
(24 august 2013)
93 vizualizări
Noi incendii de pădure în zona centralei nucleare de la Cernobîl. Avertismentul vicepremierului Ucrainei
(28 martie 2022)
33 vizualizări
Bruce Willis suferă de demenţă, a anunţat familia sa
(17 februarie 2023)
168 vizualizări
Suma fabuloasă pe care a cerut-o Lora pentru a poza în Playboy
(19 mai 2018)
1822 vizualizări
George Clooney, în război cu o revistă franceză
(30 iulie 2017)
206 vizualizări
Să fie la ei! Premierul Luxemburgului se căsătoreşte cu partenerul său
(15 mai 2015)
467 vizualizări
20 de elicoptere ale Forţelor Aeriene Regale Britanice au fost modernizate la Ghimbav
(11 decembrie 2014)
160 vizualizări
Borş de peşte ca-n Delta Dunării
Ingrediente La borşul pescaresc nu se folosesc decât câteva legume: cartofi, ceapă,
Ingrediente La borşul pescaresc nu se folosesc decât câteva legume: cartofi, ceapă,
Shining Crown Slot: Tot ce Trebuie să Știi despre Jocul Popular
Shining Crown este unul dintre cele mai populare jocuri de sloturi disponibile
Shining Crown este unul dintre cele mai populare jocuri de sloturi disponibile
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024
EURO = 4.9705 RON
USD = 4.6276 RON
GBP = 5.8148 RON
Top articole