Propagandiştii ruşi publică pe canalele de Telegram imagini în care susţin că apare Natalya Shaban Vovk, presupusa spioană ucraineană care, potrivit FSB-ului rusesc, ar fi asasinat-o pe sâmbătă noaptea pe Daria Dughina, fiica politologului Aleksandr Dughin. Grupul de hackeri ruşi RaHDit susţine pe canalul de Telegram că cetăţeanul ucrainean Natalya Vovk a servit în regimentul Azov, potrivit Ria Novosti. 
 
Ruşii au publicat noi imagini cu presupusa asasină a Dariei Dughina. Suspecta, surprinsă într-un Mini Cooper, pe centura Moscovei
Serviciile ruse de securitate (FSB) au acuzat luni, fără a prezenta dovezi, că ”serviciile speciale” ale Ucrainei au ucis-o pe Daria Dughina, fiica lui Aleksandr Dughin, un cunoscut politolog rus. Femeia de 29 de ani a decedat într-o explozie de maşină în apropiere de Moscova. O fotografie cu o legitimaţie a Nataliei Shaban Vovk, presupusa spioană ucraineană, a fost publicată de mai multe canale ruseşti de Telegram. Ruşii susţin că aceasta a fost în trecut militar în regimentul Azov, relatează calalul de Telegram Baza. Potrivit documentului, suspecta ar face parte din garda naţionala ucraineană. 
 
”Asasinarea Dariei Dughina, fiica lui Aleksandr Dughin, a fost pregătită şi comisă de serviciile speciale ucrainene”, a precizat FSB într-un comunicat citat de agenţiile ruse. Daria Dughina a fost ucisă sâmbătă seara când un presupus dispozitiv exploziv amplasat în maşina pe care o conducea a fost detonat. Presa rusă susţine că explozia a fost declanşată de la distanţă printr-un telefon.
 
Potrivit FSB-ului rusesc, Vovk Natalya Pavlovna de 43 de ani, a sosit în Rusia pe 23 iulie 2022, împreună cu fiica ei Shaban Sofia Mikhailovna, de 12 ani. Presupusa agentă a serviciilor ucrainene ar fi închiriat un apartament în imobilul în care locuia Daria Dughina şi ar fi urmărit-o pe aceasta inclusiv la festivalul la care a fost înainte de explozia maşinii.
 
Potrivit serviicilor ruse de securitate, Vovk Natalya Pavlovna a fugit apoi în Estonia. FSB a dat detalii despre o presupusă maşină, cu numere diferite de înamtriculare, cu care ucraineanca ar fi circulat în Rusia. Presa rusă susţine citând surse din anchetă că explozia maşinii în care se afla fiica politologului rus, Aleksandr Dughin, a fost declanşată de la distanţă, printr-un telefon. Ucraina a anunţat, duminică, că nu are nicio legătură cu această explozie. Propaganda rusă s-a dezlănţuit după moartea Dariei Dughina, ruşii cerând bombardarea centrelor de comandă din capitala Ucrainei.
 
Un fostul deputat în Duma de Stat a Rusiei, Ilia Ponomariov, în prezent adversar al Kremlinului, care din 2014 trăieşte în Ucraina, a atribuit atentatul împotriva Dariei Dughina, unei presupuse Armate Naţionale Republicane (NRA), creată de partizani ruşi.  "Această acţiune, la fel ca multe alte acţiuni de gherilă desfăşurate pe teritoriul Rusiei în ultimele luni, este opera Armatei Naţionale Republicane",  susţine Ponomariov într-un videoclip postat pe YouTube. Fostul deputat rus, care susţine că se află în contact cu partizanii din NRA (din aprilie 2022) şi a fost autorizat de aceştia să le citească manifestul prin care revendică atacul, a adăugat că armata este formată din "activişti, soldaţi şi politicieni" care se opun ofensivei ruse în Ucraina.
 
 
 
Sursa: www.observatornews.ro