Rapperul american Kanye West a fost spitalizat, luni, ''de urgenţă'', după anunţarea anulării a 21 de concerte din cadrul turneului său în America de Nord şi la două zile după o nouă polemică stârnită de cântăreţ, dirijată în special contra vedetei pop Beyoncé, informează Agerpres, care citează AFP.

Kanye West, în vârstă de 39 de ani, se află într-o clinică din Los Angeles, iar site-ul specializat în ştiri mondene TMZ anunţă că artistul a fost internat pentru o evaluare psihiatrică după ce s-a ''comportat haotic'' fiind nevoie de intervenţia forţelor de ordine. Potrivit TMZ, Kanye a fost transportat la spital legat cu cătuşe în ambulanţă.

Mike Lopez, purtător de cuvânt al poliţiei din Los Angeles, a declarat AFP că oamenii legii au răspuns unui apel, în cursul după-amiezii, pentru tulburarea liniştii publice. ''Problema a devenit o urgenţă medicală care a implicat intervenţia paramedicilor asupra unui individ'', a spus Lopez fără a pronunţa numele lui Kanye West. Aceeaşi sursă a indicat TMZ că intervenţia a avut loc la locuinţa antrenorului lui West, Harley Pasternak.

Reprezentanţii rapperului premiat de mai multe ori la Grammy Awards, căsătorit cu vedeta de televiziune Kim Kardashian, nu au făcut nici un comentariu.