Ca în fiecare joi, Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploieşti îi aşteaptă pe melomani la un concert de excepţie. Concertul simfonic din această săptămână cuprinde în program Concertul nr.2 pentru pian şi orchestră, Concertul nr. 1 pentru violoncel şi orchestră şi Suita nr 1 de jazz, toate compuse de Dmitri Şostakovici.
Dirijorul concertului este fenomenalul Ilarion Ionescu-Galaţi, iar „capetele de afiş” menite să încânte publicul ploieştean sunt pianista Monica Florescu şi violoncelistul Macksim Fernandez- Samodaiev.
Dirijorul Ilarion Ionescu- Galaţi este invitat în anii următori să susţină concerte cu orchestrele filarmonice din: Austria, Belgia, Germania, Elveţia, Turcia, Grecia, Rusia, China, Italia, Japonia, America, Singapore , Filipine , Mexic ,Suedia şi Norvegia.
În prezent este dirijor permanent al orchestrei filarmonice din Ploieşti şi dirijează adesea galele PROMS Bucharest având mari succese şi în lumea criticilor şi in cadrul publicului larg. Denumit "omul-orchestra", "dirijorul pictor" , "un prinţ al baghetei" de către critica de specialitate , auzul sau absolut este proverbial si l-a precedat intotdeauna.
Monica Florescu este absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. S-a perfecţionat la Conservatorul Regal din Anvers, Belgia, unde a obţinut diploma de master şi specializarea în interpretare pian şi muzică de cameră. Artista îşi continuă desăvârşirea artistică, fiind, în prezent, doctorand la Universitatea din Anvers, Belgia. Pianista Monica Florescu a obţinut diverse burse de studii, participând, totodată, la Master Classes pentru desăvârşirea interpretării solistice, la Stuttgart, Viena şi Paris.
Cu un palmares impresionant, la fel ca şi colega sa, Monica Florescu, cu care a pus bazele trio-ului „Spirale Piano Trio”, violoncelistul Makcsim Fernandez Samodaiev s-a născut în fosta URSS, dar şi-a petrecut copilăria în Cuba. În anii ’90, studiul violoncelului îi prilejuieşte reîntoarcerea în Rusia şi apoi îl îndreaptă spre Mexic, timp în care studiază cu maeştri şi profesori reprezentativi precum Vladimir Drobache, Gaiane Mdoyan şi Viacheslav I. Ponamoriov. După cursuri universitare în Spania şi Elveţia, Makcim Fernandez Samodaiev şi-a continuat studiile la Conservatorul Regal de Muzică din Anvers şi la „Lemmensinstituut” din Louvain, Belgia