Actriţa şi modelul Mădălina Ghenea se află în centrul unei dispute privind părerea sa despre regimul Ceauşescu, precizând că înţelege cât de dur a fost acesta, însă ar trebui discutat deschis despre faptul că avem din ce în ce mai mulţi nostalgici ai epocii comuniste în generaţia părinţilor săi.

Mădălina Ghenea, care cel mai recent a jucat în lungmetrajul "Tinereţe/ Youth", de Paolo Sorrentino, desemnat marele câştigător al Academiei de Film Europeană (EFA), considerate Oscarurile europene, spune pe pagina sa oficială de Facebook că a acordat un interviu în 2012 revistei GQ Italia, în care a vorbit şi despre ce cred părinţii săi despre perioada în care România a fost condusă de dictatorul Nicolae Ceauşescu, subiectul fiind unul actual şi în prezent.

Declaraţia sa din acel interviu, în legătură cu regimul comunist din perioada lui Nicolae Ceauşescu, a fost preluată recent de mai multe publicaţii din România, Mădălina Ghenea fiind astfel dur criticată atât de fanii săi, cât şi de diverse persoane publice.

"Nu e, deci, un inteviu actual, iar declaraţia preluată de presa din România («toată lumea avea ce să mănânce» în timpul lui Ceauşescu, n.r.) nu e însoţită, aşa cum ar fi fost firesc, şi de întrebarea care precede răspunsul. Dacă s-ar fi întâmplat aşa, s-ar fi putut constata că nu e vorba despre părerea mea despre subiect - ar fi fost şi greu să am o părere avizată ţinând cont că aveam doar doi ani la Revoluţie - ci despre ce cred părinţii mei referitor la acest subiect!", a scris Mădălina Ghenea pe contul său de Facebook.

Aceasta precizează că înţelege cât de dur a fost regimul Ceauşescu pentru români, însă consideră că opinia părinţilor săi cu privire la acea perioadă este împărtăşită, în prezent, de mulţi români.

"Am fost o elevă de nota 10 (chiar dacă muncesc de la 14 ani) şi am fost suficient de pasionată de istoria României cât să înţeleg cât de dur şi de opresiv a fost regimul Ceauşescu pentru români. Cu toate acestea, cred că opinia părinţilor mei - că, privind înapoi, viaţa părea mai bună, din anumite puncte de vedere, înainte de '89 - este împărtăşită de o bună parte a celor din generaţia lor, cum cred şi faptul că pentru generaţia mea lucrurile sunt total diferite. Ca să fiu sinceră, acest tip de nostalgie e din ce în ce mai puternic printre cei din generaţia 50+ din multe dintre ţările din zonă (şi nu numai). E memoria lor selectivă? Sigur că da, dar când banii devin aşa o problemă pentru cei din generaţia părinţilor mei, parcă nu mai sunt atât de condamnabili în ochii opiniei publice când preferă să-şi aducă aminte doar părţile bune ale unei bucăţi din viaţa lor", spune Mădălina Ghenea.

De asemenea, actriţa îi invită pe toţi cei care s-au arătat atât de interesaţi de acest subiect să-şi pună o întrebare şi să-i găsească răspuns: "De ce nu discutăm public, la fel de pasional, cât de îngrijorător este faptul că avem azi din ce în ce mai mulţi nostalgici ai epocii comuniste, oameni care consideră că până şi o viaţă de privaţiuni şi opresiune e mai bună decât vremurile pe care le trăiesc astăzi? Nu ar trebui să discutăm şi acest lucru? Pentru că - părerea mea, de data aceasta - sigur generaţia de azi greşeşte undeva dacă pentru părinţii mei şi cei asemenea lor memoria trecutului e atât de bună!".

Mădălina Ghenea s-a născut în 1987, la Slatina. Cariera ei în domeniul modei a început pe când avea 15 ani. În 2010, a participat la concursul "Ballando con le stele", difuzat de televiziunea italiană Rai Uno.

Mădălina Ghenea a debutat ca actriţă în 2011, în comedia italiană "I Soliti Idioti", în regia lui Enrico Lando. Ea a jucat şi în filmul "Dom Hemingway", în regia lui Richard Shepard, în care apare alături de Jude Law. Pe de altă parte, Mădălina Ghenea a primit premiul Sorriso diverso Roma 2012, pentru rolul interpretat în filmul "Razzabastarda" de Alessandro Gassman, distincţia fiind acordată de o asociaţie culturală la ediţia din 2012 a Festivalului Internaţional de Film de la Roma.

Cea mai recentă apariţie cinematografică a Mădălinei Ghenea a fost în "Youth/ La Giovinezza", de Paolo Sorrentino, care a avut premiera anul acesta în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes.

Mădălina Ghenea a fost desemnată una dintre cele mai dorite femei ale anului 2012 într-un top alcătuit de site-ul AskMen.com şi, de-a lungul timpului, ar fi avut relaţii cu actori faimoşi, precum Leonardo DiCaprio, Gerard Butler şi Michael Fassbender, potrivit informaţiilor apărute în presa internaţională.