Dumnezeu i-a dat o voce unică şi un talent muzical de excepţie. I-a dat şi destin desprins parcă din cărţi. Şi despre tenorul italian de pop-operă şi cȃntăreţul de operă Andrea Bocelli cu siguranţă s-ar putea scrie un roman de succes.

 

Andrea Bocelli a venit pe lume, deşi medicii îi recomandaseră mamei sale avortul pentru că urma să nască un copil cu dizabilităţi. Ȋn ciuda tuturor însă, tȃnăra mamă de atunci a ales, ȋntr-un act de curaj, să dea viaţă copilului.

 

Andrea.s-a născut cu glaucom congenital, o boală rară care afectează nervul optic. Celulele nervului mor, iar vederea se poate pierde parţial sau total. Ȋn cazul lui, boala a avansat mult prea rapid.

 

Accidentat la fotbal

 

Andreea Bocelli nu mai vede de la 12 ani. Era la un meci de fotbal cȃnd, ȋn urma unei lovituri la cap, şi-a pierdut total şi irecuperabil vederea, din cauza hemoragiei la creierului.

 

Născut cu talent muzical ieşit din comun, micul Andrea a continuat să ia lecţii de canto, de pian, flaut şi saxofon. Mai târziu, Bocelli a studiat şi Dreptul, fiind recunoscut ca avocat de excepţie ȋn Pisa, scrie revista Avantaje.

 

Ȋn anul 1992, Andrea a fost remarcat la audiţiile pentru tenori unde a fost ales să interpreteze banda demo a piesei Miserere’ a lui Pavarotti. La auzul vocii, Pavarotti a fost impresionat. A obţinut un succes spectaculos, ȋnregistrȃnd Miserere’ ȋmpreună cu Zucchero. Cȃnd Zucchero şi-a ȋnceput turneul European, l-a invitat pe Andrea Bocelli să interpreteze acest cȃntec.

 

Bocelli a trecut la catolicisim după ce a citit cărţile lui Tolstoi. Pentru că, spune el, viaţa e o experienţă ȋncărcată de semnificaţie.

 

Sursa : exquis.ro