La 12 iulie 1960 senatorul John F Kennedy a fost nominalizat la Convenţia Partidului Democrat drept candidat la preşedintie. Îl va înfrunta pe republicanul Richard Nixon, în cele mai strânse alegeri din istoria SUA. Kennedy a câştigat la o diferenţă de numai 100.000  voturi. Marylin Monroe a murit la 4 august 1962, în apartamentul ei din New York. Cauza oficială a morţii – o supradoză de barbiturice.

Nu toată lumea a crezut povestea dispariţiei ei, iar de 50 de ani se căuta un asasin, mâna criminală care i-a dat pastilele. Au circulat versiuni potrivit cărora FBI şi puternicul Edgar Hoover ar fi fost amestecaţi în dispariţia divei. Alţii susţin că Robert Kennedy ar fi fost în spatele morţii premature. El s-ar fi temut că după ce John F. Kennedy a părăsit-o, Marilyn era dispusă să iasă în presă să vorbească despre relaţia ei intimă cu preşedintele SUA.

Cum JFK dorea să candideze din nou pentru Casa Albă, Marilyn Monroe devenise un mare pericol şi trebuia să dispară. Mai multe rapoarte FBI, indică faptul că Robert Kennedy şi Marilyn Monroe s-au întâlnit de mai multe ori în acea vară. Unii spun pentru că deveniseră amanţi. Gurile rele susţin că dacă John Kennedy o părăsise, blonda s-a multumit cu fratele…

Alţii au scris că Robert Kennedy avea o misiune clară încredinţată de JFK să o convingă să îşi ţină gura. Cum nu a reuşit acest lucru, a decis că e mai bine să dispară.

Relaţia dintre cei doi a început în California pe vremea când John F. Kennedy era tânăr senator. S-au întâlnit la petrecerile date de cumnatul lui John, Peter Lawford, la care mai participau Frank Sinatra, Dean Martin sau Sammy Davis jr.  JFK, mare devorator de femei, frecventa aceste party-uri unde putea să agaţe actriţe drăguţe de la Hollywood.

Relaţia dintre cei doi a continuat şi după ce John F. Kennedy a ajuns preşedintele SUA. Marilyn Monroe avea şi ea o carieră spectaculoasă. Ajunsese cel mai bine plătit star hollywoodian, o supervedetă. A făcut senzaţie apariţia ei la Madison Square Garden la aniversarea zilei lui de naştere a lui John Kennedy, când i-a urat la mulţi ani într-o rochie decoltată, cât se poate de mulată, fără să poarte pe dedesupt lenjerie intimă.

Au fost prezente toate televiziunile, transmiţând în direct. Episodul a lăsat puţine îndoieli cu privire la natura relaţiilor dintre ei. La nici o sută de zile de la aniversarea faimoasă, Marilyn se sinucidea...