Little black dress este rochia perfectă pentru seară sau cocktail, dar şi pentru birou. Are un croi simplu şi de obicei este scurtă, deasupra genunchiului. A fost creată cu intenţia de a fi versatilă, accesibilă şi de lungă durată, calităţi necesare erei în care a fost creată, dar şi zilelor noastre.

Are o istorie frumoasă şi nu iese niciodată din tendinţe, fiind garanţia pentru o apariţie stilată şi de bun gust. Istoria „micuţei rochii negre” începe în anii ’20 când creatoarea ei, Coco Chanel, reuşeşte să separe culoarea neagră de doliu şi s-o asocieze cu feminitatea, seducţia, rafinamentul şi eleganţa. Povestea ei a început în 1926 când  revista Vogue a publicat pe coperta schiţa unei Little Black Dress semnată de marea creatoare, Coco Chanel, care a prezis faptul că rochia neagră va ajunge “uniforma femeilor cu gust”. În prezent, designerii i-au dat interpretări diverse, aşa că o găsim în ipostaze surprinzătoare: de la rochii foarte elegante din dantelă, mătase sau voal, până la rochii din piele, cu tinte.

Mai târziu, rochia neagră concepută de către Hubert de Givenchy avea să devină celebră datorită lui Audrey Hepburn care a purtat-o în filmul „Breakfast at Tiffany’s” din 1961. În fiecare an suntem fermecate de noi modele de rochiţe care se schimbă în funcţie de tendinţe.

Noi îţi propunem să te inspiri din cele mai frumoase modele de rochiţe negre ale anului 2013 şi să te hotărăşti care ar putea fi urmatorea achiziţie. Rochia neagra este perfectă pentru orice eveniment şi te va scoate tot timpul din anonimat.

Sursa: wikipedia.org