Într-o lume a designerilor, atât de conservatoare şi elitistă, prezenţa unei românce la nivelul cel mai înalt este chiar o minune. Alături de Dolce&Gabana, Vivien Westwood, Oscar de la Renta, Gianbatista Valli, Jasson Wu, Vera Wang, Alexander McQuinn, Valentino, Missoni, tot mai mult se vorbeşte de românca Maria Lucia Hohan.

În ultima vreme, marile nume ale Hollywodului au apelat la creatoarea românca, devenită deja renumită pentru stilul său eminamente elegant, bazat pe cele mai fine materiale. Mai mult, acest stil promovat de Maria Lucia Hohan a dat tonul unei adevărate revoluţii în lumea pret-a-porter, neexistând eveniment monden la care designerul roman să nu fie prezent prin lucrările sale considerate adevărate capodopere. Nicole Kidmann, Caterine Zeta Jones, Jeniffer Lopez, Kim Kardashian, Demi Lovato şi alte personalităţi ale Hollywodului apelează tot mai mult pentru a se îmbrăca de la românca noastră. Deschiderea creatoarei spre eleganţă şi standardele sale extrem de înalte o recomandă actualmente că unul dintre cei mai căutaţi designeri haute couture.

Absolventă la numai 23 de ani a renumitului Institut Superior des Arts Apliquees de la Paris, Maria Lucia Hohan s-a mutat la Milano, unde a lucrat la Krizia, sub îndrumarea Miucciei Mandelli. După stagiul milanez a primit oferte de la diverse case de modă internaţionale, Maria a decis să se întoarcă în România unde şi-a creat propriul brand. Lansarea sa internaţională s-a petrecut în anul 2010 când a creat costumaţia pentru filmul Black Swan, aceasta fiind extrem de apreciată. Azi, în vârstă de 32 de ani, Maria Lucia Hohan a creat brandul internaţional MLH care este deja o marcă consacrata în cele mai înalte topuri ale modei.