Ingrediente

 

 1 kilogram ficăţei de pui

 1 ceapă

 1 morcov

 2 legături usturoi verde

 3 legături ceapă verde

2 legături mărar

 2 legături pătrunjel

 7 ouă

100 grame unt

 sare

 piper

 

Mod de preparare

 

Ficăţeii de pui se pun la fiert în apă cu sare, cu ceapa şi morcovul. Se lasă să fiarbă bine, aproximativ 20-25 de minute, apoi se scurg de zeamă. Ficăţeii fierţi se dau la robot împreună cu untul, la temperatura camerei. Se obţine o pastă.

Ceapa verde, usturoiul verde, pătrunjelul şi mărarul se taie mărunt. Pasta de ficat se transferă într-un vas, peste ea de adaugă verdeţurile tocate, ouăle, se condimentează cu sare şi piper şi se amestecă.

Compoziţia rezultată se împarte în două tăvi pentru cozonac, căptuşite cu hârtie de copt. Din loc în loc, se pot pune ouă fierte, întregi, care se apasă pentru a intra complet sub compoziţie.

Tăvile se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 1-1,5 ore, până când drobul este bine legat, iar deasupra este frumos rumenit.

Se serveşte cald sau rece, după preferinţă.