Ingrediente (pentru 4 porţii):
- 500 de grame de file de crap
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 ardei gras roşu
- 300 ml suc de roşii
- sare, piper, maghiran
- 2 foi de dafin
- 1 legătură de ceapă verde
- 2 linguri de făină
- ulei (de preferat de măsline)
Mod de preparare:
- curăţăm de solzi (dacă este cazul), spălam şi tăiem în bucăţi mai mici crapul;
- condimentăm peştele cu sare, piper, apoi îl trecem prin faină şi îl prăjim;
-îl rumenim pe ambele părţi;
- separat, îl alt vas, călim ceapa;
- adăugăm morcovii şi apoi ardeii tăiaţi julien ;
- adăugăm apă cât să acopere legumele;
-condimentăm după gust (cu sare, piper, maghiran, foaie de dafin);
- lăsăm pe foc să fiarbă, apoi adăugăm sosul de roşii şi peştele ;
- se lasă 5 minute, se pune totul într-un vas termorezistent, se adaugă ceapa verde tocată mărunt, apoi se băgă la cuptor la 170 grade pentru 40 minute ;
- chiar dacă pentru peşte e recomandat vinul alb, pentru această reţetă se poate opta şi pentru vinul roze.
Poftă bună!
Timp de preparare: 9 minute