Există o serie de alimente atât de bune, dar în acelaşi timp extrem de sănătoase, care te pot ajuta să păşeşti cu dreptul în noul an. Superstiţiile susţin că sunt aducătoare de noroc şi că o seară de Revelion perfectă nu se există fără ele.

Legume

Fasolea, mazarea şi alte legume care se umflă sunt o parte dintre alimentele despre care se crede, în alte culturi, că poartă noroc. Germania, Italia şi Brazilia sunt doar cateva dintre tarile care urmeaza traditia de a pregati un preparat care sa includa aceste legume.

Din punct de vedere al sanatatii, cele enumerate anterior sunt bogate in fibre si ajuta la eliminarea grasimii de pe abdomen, la stabilirea cantitatii de zahăr din sange si la prevenirea aparitiei cancerului de colon.

Verdeţuri

Verdeţurile sunt strâns legate de ideea de prosperitate. De aceea, oameni din întreaga lume servesc feluri de mâncare pline de verdeţuri în seara de Revelion.

Stiu ei ceva, avand in vedere ca aceste alimente au darul de a tine la distanta diabetul de tip 2 si osteoartrita. In plus, potasiul din interiorul acestora stabilizeaza tensiunea arteriala.

Struguri

În Spania şi America Latină este obligatoriu să mănânci cel puţin 12 boabe de struguri inainte de intrarea in Noul An, daca vrei sa ai parte de un inceput dulce si bland. Conform legendei, cultivatorii spanioli de struguri au inceput aceasta traditie in secolul al XX-lea pentru a-i determina pe oameni sa manance mai multe fructe.

Strugurii contin un antioxidant benefic organismului care lupta contra inflamatiilor.

Peşte

Înoata in lung şi în lat si nu se intorc niciodată înapoi. De aceea, se spune că este bine să mănânci peşte dacă vrei să înaintezi cu succes în anul care vine. Europenii preferă să mănânce cod de Revelion, însă nu strica putina varietate.

Peştele este bogat in Omega 3, care are atat de multe beneficii incat este aproape obligatoriu sa il asimilezi.

Rodie

Vrei să măreşti familia cu încă un membru în anul care vine? Adaugă rodie în meniul de Revelion şi s-ar putea ca barza să vină mai repede decat ti-ai fi inchipuit. Semintele acestui fruct stabilizeaza tensiunea arteriala si reprezinta un bun tratament anti-imbatranire.