Consumul de ouă ne creşte riscul de boli de inimă, spune un nou studiu. Problemele apar la persoanele care mănâncă cel puţin trei ouă pe săptămână.
Are proteine de foarte bună calitate, aşa că nu e de mirare că oul este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente. Însă procentajul mare de colesterol din componenţă ne poate îmbolnăvi, spun tot mai mulţi cercetători.
Studiul de acum se bazează pe date obţinute de la aproximativ 30.000 de americani, participanţi în şase cercetări diferite, care au fost urmăriţi pe o perioadă de trei decenii. Aceia dintre subiecţi care au mâncat, în medie, trei-patru ouă pe săptămână au avut un risc cu 6 la sută mai mare să facă o boală de inimă. În plus, au fost cu 8 procente mai predispuşi să moară prematur din orice altă cauză.
Un aport zilnic de 300 de miligrame de colesterol, care se poate obţine din gălbenuşul de la două ouă mari, măreşte cu 17 la sută riscul de boli cardiovasculare, notează autorii.
Totuşi, ei nu ne recomandă să renunţăm la acest aliment, ci doar să consumăm cu moderaţie.
Când devin ouăle periculoase pentru sănătate?
23 martie 2019
- citeşte totul despre:
- oua,
- cercetatori,
- inima,
- consum,
- aliment


Din aceeaşi categorie:
Zacuscă record la Festivalul de la Buziaş
(12 octombrie 2014)
155 vizualizări
Carnea roşie conţine o moleculă de zahăr responsabilă de apariţia cancerului
(3 ianuarie 2015)
446 vizualizări
Mare atenţie - Greşeala pe care o faci atunci când mănânci pepene şi care te poate îmbolnăvi
(6 august 2018)
1050 vizualizări
Cu ce se poate înlocui sarea şi zahărul în alimentaţie
(18 august 2016)
253 vizualizări
Beneficiile dovleacului
(29 noiembrie 2020)
139 vizualizări
Îţi place şoriciul? Ce te sfătuiesc medicii să faci cu el
(20 decembrie 2017)
285 vizualizări
Magazinele din România, invadate de brânză fără lapte
(30 ianuarie 2015)
211 vizualizări
Două vinuri româneşti, în topul celor mai bune 200 de băuturi din lume
(19 iunie 2014)
204 vizualizări
Cum se fabrica Eugenia, desertul preferat al românilor VIDEO
(15 februarie 2017)
595 vizualizări
Nucile scad nivelul colesterolului „rău” din sânge
(29 noiembrie 2015)
212 vizualizări
Preţurile la ciocolată ar putea exploda din cauza epidemiei de Ebola
(16 octombrie 2014)
84 vizualizări
De ce n-ar trebui sa mai bei apa imbuteliata. Ce alternative ai
(3 august 2020)
149 vizualizări
Cum a transformat Prinţesa Diana bucătaria regală
(25 februarie 2014)
431 vizualizări
Ştii cum se clasifică vinurile?
(15 aprilie 2018)
102 vizualizări
Cordon Bleu
(1 noiembrie 2013)
114 vizualizări
Ce se petrece în corpul tău dacă mănânci mămăligă
(17 februarie 2016)
1162 vizualizări
Manierele culinare ale japonezilor
(25 septembrie 2013)
124 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Să începem direct: dacă ai deschis articolul ăsta, probabil vrei să afli cum
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole