Consumul de ouă ne creşte riscul de boli de inimă, spune un nou studiu. Problemele apar la persoanele care mănâncă cel puţin trei ouă pe săptămână.
Are proteine de foarte bună calitate, aşa că nu e de mirare că oul este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente. Însă procentajul mare de colesterol din componenţă ne poate îmbolnăvi, spun tot mai mulţi cercetători.
Studiul de acum se bazează pe date obţinute de la aproximativ 30.000 de americani, participanţi în şase cercetări diferite, care au fost urmăriţi pe o perioadă de trei decenii. Aceia dintre subiecţi care au mâncat, în medie, trei-patru ouă pe săptămână au avut un risc cu 6 la sută mai mare să facă o boală de inimă. În plus, au fost cu 8 procente mai predispuşi să moară prematur din orice altă cauză.
Un aport zilnic de 300 de miligrame de colesterol, care se poate obţine din gălbenuşul de la două ouă mari, măreşte cu 17 la sută riscul de boli cardiovasculare, notează autorii.
Totuşi, ei nu ne recomandă să renunţăm la acest aliment, ci doar să consumăm cu moderaţie.
Când devin ouăle periculoase pentru sănătate?
23 martie 2019
- citeşte totul despre:
- oua,
- cercetatori,
- inima,
- consum,
- aliment


Din aceeaşi categorie:
Cu ce se poate înlocui sarea şi zahărul în alimentaţie
(18 august 2016)
262 vizualizări
Ce mâncăm la birou?
(18 iulie 2013 - Clara ION)
166 vizualizări
Ouă thailandeze
(5 mai 2014)
497 vizualizări
Seminţele de muştar au efect antiinflamator, previn cancerul şi ajută în slăbire
(24 noiembrie 2015)
1409 vizualizări
Somon cu sos de portocale la cuptor
(27 mai 2014)
454 vizualizări
Secretele ouălor
(8 iulie 2013 - Clara ION)
240 vizualizări
Un român vrea să coacă prima pâine în spaţiu
(13 iunie 2017)
212 vizualizări
Vâscul: leacul din grădină
(25 decembrie 2014)
1011 vizualizări
Tradiţii culinare neo-zeelandeze
(2 martie 2015)
207 vizualizări
Ştii care sunt cele mai poluate fructe şi legume?
(6 februarie 2017)
392 vizualizări
Calităţile terapeutice ale ţuicii de prune apreciate de cercetătorii americani
(24 ianuarie 2016)
308 vizualizări
Siropul de bere alungă tusea seacă
(9 iulie 2017)
295 vizualizări
Alimente care îmbunătăţesc sănătatea creierului
(6 octombrie 2013)
226 vizualizări
Beneficiile somonului
(5 iulie 2013 - Clara ION)
686 vizualizări
Câte pahare de vin trebuie să bem ca să ajutăm ficatul
(30 august 2019)
300 vizualizări
Alimente care nu sunt chiar atât de sănătoase
(29 aprilie 2017)
392 vizualizări
Ce boală gravă ascunde pofta exagerată de ciocolată
(14 septembrie 2015)
258 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole
-
Cele mai periculoase flori de apartament
Publicat la data de 14 iulie 2025
-
Cum a fost înfrântă temuta flotă a lui Goering de o
Publicat la data de 14 iulie 2025
-
Pasiune şi moarte: Lili Brik şi Maiakovski
Publicat la data de 15 iulie 2025
-
De unde vin fructele? File din istoria păcănelelor
Publicat la data de 11 iulie 2025