Consumul de ouă ne creşte riscul de boli de inimă, spune un nou studiu. Problemele apar la persoanele care mănâncă cel puţin trei ouă pe săptămână.
Are proteine de foarte bună calitate, aşa că nu e de mirare că oul este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente. Însă procentajul mare de colesterol din componenţă ne poate îmbolnăvi, spun tot mai mulţi cercetători.
Studiul de acum se bazează pe date obţinute de la aproximativ 30.000 de americani, participanţi în şase cercetări diferite, care au fost urmăriţi pe o perioadă de trei decenii. Aceia dintre subiecţi care au mâncat, în medie, trei-patru ouă pe săptămână au avut un risc cu 6 la sută mai mare să facă o boală de inimă. În plus, au fost cu 8 procente mai predispuşi să moară prematur din orice altă cauză.
Un aport zilnic de 300 de miligrame de colesterol, care se poate obţine din gălbenuşul de la două ouă mari, măreşte cu 17 la sută riscul de boli cardiovasculare, notează autorii.
Totuşi, ei nu ne recomandă să renunţăm la acest aliment, ci doar să consumăm cu moderaţie.
Când devin ouăle periculoase pentru sănătate?
23 martie 2019
- citeşte totul despre:
- oua,
- cercetatori,
- inima,
- consum,
- aliment


Din aceeaşi categorie:
Produs contaminat cu salmonella comercializat într-un lanţ de magazine din România!
(20 martie 2018)
291 vizualizări
Creierul preferă ciocolata. Sfaturile unui neurolog
(2 mai 2020)
513 vizualizări
Aproape totul despre avocado
(21 septembrie 2013)
223 vizualizări
Temperatura optimă a vinului
(5 iulie 2013 - Clara ION)
221 vizualizări
Cafeaua nu cauzează cancer, dar băuturile extrem de fierbinţi ar putea
(27 iunie 2016)
124 vizualizări
Ghidul Michelin: cum a ajuns un producător de anvelope să publice cel mai cunoscut ghid de restaurante din lume
(24 ianuarie 2017)
461 vizualizări
Secretele ouălor
(8 iulie 2013 - Clara ION)
229 vizualizări
Aripioare glazurate cu miere
(16 februarie 2014)
221 vizualizări
Alimentul toxic din bucataria romanilor. Foarte multe gospodine NU stiu cat e de periculos
(21 octombrie 2020)
221 vizualizări
Otrava din farfurie. Şi tu pui aşa ceva în ciorbă, fără să ştii că este extrem de toxic
(4 martie 2020)
971 vizualizări
Dieta cu morcovi
(14 septembrie 2014)
211 vizualizări
Alimente miracol de primăvară
(29 februarie 2016)
247 vizualizări
Apa îmbuteliată este pericol public. Oricând poate izbucni o epidemie
(24 aprilie 2015)
108 vizualizări
Somon cu sos de portocale la cuptor
(27 mai 2014)
450 vizualizări
Cartoful dulce ţine răceala la distanţă! Întăreşte sistemul imunitar, conţine fibre şi vitamina C
(11 februarie 2020)
252 vizualizări
Vinurile româneşti au primit premii importante la un concurs din Portugalia
(8 iunie 2017)
211 vizualizări
Porumbul, unul dintre cele mai nutritive alimente din natură
(18 martie 2015)
132 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Să începem direct: dacă ai deschis articolul ăsta, probabil vrei să afli cum
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole