Ingrediente:

1 kg cartofi

2-3 ouă

1 ceapa

1 legatura patrunjel

100 gr masline negre

2 linguri ulei

1 lingurita zeama de lamaie

3 castraveti in otet

sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

 

Cartofii se pun la fiert in coaja in apa cu sare pana furculita intra usor in ei. Se scurg, se cateva momente sa se raceasca, apoi se decojesc. Se fierb ouăle tari. Ceapa se taie rondele, patrunjelul se taie marunt.

Intr-un bol mai mare se adauga cartofii taiati rondele, ouăle tăiate tot rondele, castravetii taiati felii si apoi ceapa. Se adaugă măslinele, pătrunjelul, sare şi piper dupa gust apoi se amesteca usor.

Se amestecă uleiul cu sucul de lămâie, se toarna peste salata si se amesteca usor. Dacă doriţi ca salata să fie de post, renunţaţi la ouăle fierte.