Schimbările climaterice şi bolile duc la distrugerea culturilor de cacao, avocado, cafea, alune şi, şi mai grav, la dispariţia albinelor care ar putea fi cea mai mare provocare la care va fi supusă omenirea.
Ciocolata
Potrivit Administraţiei pentru Oceanografie şi Atmosferă din Statele Unite ale Americii, schimbările climaterice vor distruge plantaţiile de cacao până în 2050. Temperaturile în creştere vor forţa cultivatorii de cacao să se îndrepte spre zone mai reci munţii din vestul Africii, unde solul nu este propice unor astfel de culturi. Predicţia specialiştilor este că aproape 90% dintre suprafeţele cultivate cu cacao vor dispărea până în 2050.
Avocado
În ultima perioadă cererea pentru avocado a crescut semnificativ, ceea ce face ca zonele cultivate să fie aproape distruse. Clima se schimbă şi ea, iar avocado vor fi curând o raritate în cel mai bun caz sau o amitire, în cel mai rău.
Cafeaua
Un studiu realizat în 2012 de cercetători nigerieni şi britanici a arătat că până în 2080, 70% din producţia de cafea a lumii va dispărea pentru că 38% din suprafeţele pe care acum se cultivă nu vor mai fi potrivite. Defrişările sunt cele care distrug plantaţiile de cafea.
Alunele
Alunele au nevoie de un climat stabil pentru a creşte, iar modul în care evoluează temperaturile la nivel global nu le ajută cu nimic. Deja începe să se vadă efectele, pentru că recoltele de alune sunt din ce în ce mai mici.
Mierea
Dispariţia albinelor va fi potrivit Global Research una dintre cele mai mari pericole cu care se va confrunta omenirea. Nu vom mai avea fructe, legume, flori, natura va dispărea cu totul. Dispariţia mierii este una dintre cele mai mici pericole.
Bananele
Despre dispariţia bananelor s-a tot vorbit, mai ales după ce boala Panama a făcut ravagii prin culturi. Anul acesta a lovit o altă maladie, Tropical Race 4, care a distrus mare parte din culturi. Aceste îmbolnăviri dese duc la distrugerea culturilor şi, în final, la dispariţia lor.
Alimente pe cale de dispariţie
24 iulie 2018





Din aceeaşi categorie:
Calităţile terapeutice spectaculoase ale ţuicii de prune
(25 noiembrie 2013)
806 vizualizări
Broccoli, leguma anticancer
(11 noiembrie 2015)
186 vizualizări
Legume ale căror valori nutriţionale cresc când sunt gătite
(15 martie 2015)
349 vizualizări
Cele mai populare cocktailuri
(9 iulie 2013)
368 vizualizări
Care sunt cele şase lucruri care te influenţează atunci când comanzi de la un restaurant
(9 iunie 2017)
102 vizualizări
Zahărul rafinat, sărurile nitrice, aditivii au afectat sănătatea omului modern
(22 octombrie 2015)
270 vizualizări
Proiect privind privind suprataxarea sucurilor cu zahăr, pentru descurajarea consumului şi reducerea anumitor boli grave
(17 aprilie 2018)
55 vizualizări
Cele mai bune motive pentru care ar trebui să consumi mai des zmeură
(27 februarie 2017)
185 vizualizări
Cartoful dulce ţine răceala la distanţă! Întăreşte sistemul imunitar, conţine fibre şi vitamina C
(11 februarie 2020)
248 vizualizări
LIDL, prins într-un scandal de proporţii! Cum au ajuns sute de mii de ouă să fie contaminate cu substanţe toxice
(5 august 2017)
713 vizualizări
Novacul afumat de Ţara Bârsei, certificat de Comisia Europeană
(7 aprilie 2017)
226 vizualizări
Cel mai scump hamburger din lume
(1 aprilie 2016)
384 vizualizări
Ştiai că le poţi prepara şi la grătar?
(11 iulie 2013 - Clara ION)
228 vizualizări
VIDEO Fructe şi legume proaspte: o alimentaţie de nota 10
(15 octombrie 2023)
166 vizualizări
Cum ne afectează sănătatea chimicalele din fructe şi legume. Medic: "Cadmiul creşte şi produce riscul de apariţie a cancerului!"
(16 iunie 2020)
239 vizualizări
Nutritionist: Cuvantul magic pentru sărbători este cumpătare
(24 decembrie 2017)
227 vizualizări
Oliver: Zahărul poate distruge vieţi şi ar trebui impozitat la fel ca tutunul
(6 ianuarie 2015)
141 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Să începem direct: dacă ai deschis articolul ăsta, probabil vrei să afli cum
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole
-
Paştele, cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii. Ce semnificaţie are Învierea Domnului
Publicat la data de 20 aprilie 2025
-
Joia Mare - tradiţii şi obiceiuri
Publicat la data de 17 aprilie 2025
-
Ce semnificaţii are Vinerea Mare, ziua răstignirii Mântuitorului
Publicat la data de 18 aprilie 2025
-
Ce nu se ştie despe puterile lumânărilor din Joia Mare
Publicat la data de 17 aprilie 2025
-
Începe Săptămâna Mare, cu slujbe şi obiceiuri în fiecare zi
Publicat la data de 14 aprilie 2025
-
Ce nu ai voie să faci în Marţea Albă, în a treia zi de Paşte!
Publicat la data de 22 aprilie 2025
-
Creştinii celebrează Floriile, care deschid perioada sărbătorilor de Paşte. Peste 1,3 milioane de români îşi serbează onomastica
Publicat la data de 13 aprilie 2025
-
De ce nu este bine să mănânci urzici şi oţet în Săptămâna Mare. Semnificaţia nebănuită pe care o au aceste alimente
Publicat la data de 14 aprilie 2025
-
Superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce este interzis să faci azi, nu ai voie sub nicio formă
Publicat la data de 23 aprilie 2025
-
Marţea albă, a treia zi de Paşte. Ce trebuie să faci cu ouăle sparte rămase
Publicat la data de 22 aprilie 2025