7 din 10 oameni mănâncă atât de dezechilibrat, de nesănătos încât, mai devreme sau mai târziu, ajung la doctor. 70% din vizitele la medic pornesc de aici: de la mâncatul haotic şi excesiv. În România, una din două persoane are probleme serioase de greutate.
Obezitatea poate fi fatală. De altfel, e una dintre principalele cauze ale mortalităţii în Europa. Pentru că obezitatea duce la apariţia altor boli. Printre ele, diabetul zaharat, considerat boală secolului.
„Tot ce consumăm în exces devine toxic pentru organism. Ne trezim în supermarket cu coşurile pline şi de fapt necesarul nostru este chiar puţin sub jumătate din tot ce cumpărăm. 40% este mişcarea, şi restul, 30 cu 30% sunt echilibrul psihic şi alimentaţia”, afirmă Simona Carniciu, medic nutriţionist.
Sindromul de ficat gras non-alcoolic este o altă afecţiune provocată de alimentaţia dezechilibrată.
„Ficatul gras non-alcoolic este considerat în prezent cea mai frecvenţa afecţiune hepatică cronică şi principala cauza de transplant hepatic. Această afecţiune este produsă de factori numeroşi din care cei mai importanţi sunt cei ai sindromului metabolic. Se apreciază că 46% din populaţia generală suferă de această încărcare grasă a ficatului”, spune Camelia Saratanu, medic gastroenterolog.
„Am început să am anumite crampe şi probleme gastrointestinale. Bănuiesc că din cauza unor anumite excese din timpul şcolii. O alimentaţie nesănătoasă şi un stil de viaţă nesănătos. Din păcate s-a ajuns la nevoia de vizită la medic”, afirmă un pacient.
„Din cauza stilului de viaţă dezordonat pe care îl duc, am probleme cu ficatul. Din cauza acestei vieţi agitate pe care o avem cu toţii nu am un program de masă ordonat. Mănânc la ore diferite şi cel mai mult seară când ajung acasă de la serviciu”, afirmă o pacienta.
„Uită să mănânce, fac pauze mari între două mese principale, ajung foarte flămânzi seara şi seara îşi aduc aminte şi mănâncă aproape tot ce le pică la îndemână. Mănâncă foarte pe fugă şi foarte anapoda alimente care nu au nutrienţi, au doar calorii goale care ne îmbolnăvesc”, preciează Laura Ene, medic nutriţionist.
Medicii au o singură certitudine: educaţia timpurie este crucială pentru dezvoltarea unui comportament alimentar sănătos.
Cum se „otrăvesc” românii zilnic
11 octombrie 2017





Din aceeaşi categorie:
Ciuperci umplute cu legume REŢETĂ DE POST
(11 aprilie 2014)
220 vizualizări
Cele mai nocive mărci româneşti de pateu
(23 ianuarie 2014)
4555 vizualizări
Street-food este în trend şi în România
(2 iulie 2013 - Clara ION)
145 vizualizări
Care sunt cele mai sănătoase fructe şi legume pentru consum în România.
(27 iunie 2019)
125 vizualizări
Ce fel de ceai preferi?
(19 iulie 2013 - Clara ION)
134 vizualizări
Margarina interzisă în Bulgaria
(5 februarie 2014)
278 vizualizări
Căldură mare, gheaţă din belşug
(15 august 2013)
92 vizualizări
Usturoiul românesc merge la export, iar noi importăm usturoi contaminat!
(25 iulie 2017)
501 vizualizări
Consumul de junk food afectează funcţiile cognitive
(18 noiembrie 2015)
62 vizualizări
Cui îi este interzis să mănânce carne de porc
(13 ianuarie 2017)
160 vizualizări
Bănuţi-fantezie cu caramel
(1 iulie 2014)
515 vizualizări
Avocado, ingredientul perfect pentru un mic dejun sănătos
(25 aprilie 2014)
157 vizualizări
Energizantele consumate în exces sunt dăunătoare organismului
(16 septembrie 2014)
92 vizualizări
Plăcintă turcească cu feta şi verdeaţă- borek
(18 iulie 2013 - Clara ION)
1139 vizualizări
Furnizorii de alimente, in vizorul Comisiei Europene. Ce nu vor mai avea voie sa faca
(13 aprilie 2018)
78 vizualizări
Porumbul, unul dintre cele mai nutritive alimente din natură
(18 martie 2015)
132 vizualizări
17 ianuarie, Ziua Internaţională a Pizzei
(17 ianuarie 2021)
176 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Industria serviciilor financiare trece printr-o transformare semnificativă,
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole
-
Istoria Atenei
Publicat la data de 28 martie 2025
-
Cele mai periculoase destinaţii turistice pentru femei
Publicat la data de 27 martie 2025
-
Fructele cu cele mai puţine calorii. Poţi să mănânci oricât, nu te îngraşi
Publicat la data de 27 martie 2025
-
Lucruri inedite despre mere
Publicat la data de 28 martie 2025