Novacul afumat de Ţara Bârsei a fost certificat la nivel european. România mai mare 3 produse protejate: magiunul de Topoloveni, telemeaua de Ibăneşti şi salamul de Sibiu.
Peştele e tranşat şi afumat la cald, cu rumeguş de esenţă tare.
Ceea ce îl face deosebit este faptul că novacul ajunge la greutatea pentru procesare într-o perioada mai lungă, iar cantitatea de grăsime este redusă la jumătate faţă de novacul crescut la şes.
Fileurile sunt de culoare de la galben-auriu cu reflexe metalice, spre cafeniu, cu textură fibroasă, fără depuneri de grăsime, cu gust uşor afumat şi puţin sărat.
Novacul afumat din Ţara Bârsei va deveni oficial al patrulea produs românesc protejat în 20 de zile de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
Cârnaţii de Pleşcoi şi scrumbia de Dunăre afumată ar putea fi următoarele produse certificate de Comisia Europeană.
În anul 2016, la nivel mondial erau garantate peste 1.500 de produse tradiţionale din care UE deţinea supremaţia cu 1.404. Cele mai multe produse protejate le au Italia (296), Franţa (243), Spania (205), Portugalia (139), Grecia (106) şi Germania (96).
Novacul afumat de Ţara Bârsei, certificat de Comisia Europeană
7 aprilie 2017
- citeşte totul despre:
- novac afumat,
- tara barsei,
- certificat,
- romania,
- produse,
- protejate,
- magiun,
- telemea



Din aceeaşi categorie:
Ce boli poţi să iei când bei apă după altcineva şi nu ştii cât de sănătos e
(16 septembrie 2018)
1688 vizualizări
3 legume care te scapă de toxinele din organism şi îţi cresc imunitatea. Beneficii uimitoare pentru sănătate
(13 noiembrie 2020)
174 vizualizări
Cordon Bleu
(1 noiembrie 2013)
114 vizualizări
Prânzul, în mai multe ţări ale lumii. Ce primesc elevii la şcoală
(13 septembrie 2021)
603 vizualizări
Căldură mare, gheaţă din belşug
(15 august 2013)
93 vizualizări
Judecătorul de la Masterchef
(4 aprilie 2014)
657 vizualizări
Prajitură cu iaurt şi piersici
(27 iulie 2014)
611 vizualizări
În zilele toride este recomandat să beţi ceai cald
(10 iulie 2016 - Constantin IANCU)
334 vizualizări
Patru linguriţe de ulei de măsline pe zi scad riscul de infarct în şase săptămâni
(22 noiembrie 2014)
96 vizualizări
Fructele care combat cancerul
(30 ianuarie 2017)
133 vizualizări
Ce ştiţi şi ce nu ştiţi despre clasicul şniţel?
(18 februarie 2018)
1641 vizualizări
Beneficiile somonului
(5 iulie 2013 - Clara ION)
686 vizualizări
Muraturile isi fac loc in camara la inceput de toamna. Invata cum sa le pregatesti ca la carte si ce metode sa folosesti pentru a avea rezultatele dorite.
(25 septembrie 2020)
128 vizualizări
Aperol Spritz - Istoria unui secret italian bine păstrat
(2 mai 2019)
457 vizualizări
Beneficiile ceaiului verde
(15 mai 2014)
99 vizualizări
Băuturile pe care un barman nu le-ar comanda niciodată
(25 iunie 2017)
167 vizualizări
Greşeala fundamentală pe care o fac oamenii care mănâncă seara
(17 ianuarie 2017)
149 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Să începem direct: dacă ai deschis articolul ăsta, probabil vrei să afli cum
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole