Dacă vreţi să pregătiţi ceva rapid şi delicios, ar trebui să încercaţi desertul cu căpşuni şi arahide. Este uşor de preparat şi apreciat atât de cei mici, cât şi de adulţi.

Ingrediente:

300g căpşuni

30 g zahăr tos

1 pachet de jeleu cu gust de căpşuni

300 g de brânză

2 linguri de zahăr

3 linguri de smântână

100 ml apă

10 g gelatină

Mod de preparare:

După instrucţiunile de pe plic se pregăteşte jeleul cu gust de căpşuni.

Primul strat: în apa fiartă se toarnă praful de jeleu, se amestecă bine şi se lasă la răcit puţin, după care jeleul se toarnă în pahare înalte. Pentru a nu avea un strat uniform de jeleu, ci o frumoasă diagonală, paharele se plasează într-un vas sub un unghi, după care se pun în frigider.

Al doilea strat: se amestecă energic brânză, zahărul şi smântâna. Într-un vas separat se amestecă 100 ml de apă cu 10 g de gelatină, după care se adăugă în amestecul din brânză. Toată compoziţia se omogenizează. Când jeleul este bine închegat se adăugă stratul al doilea, paharele se pun în frigider.

Al treilea strat: căpşunile se spală, se curăţa şi se mixează bine cu zahărul tos. Arahidele se toacă mărunt cu un cuţit. Când compoziţia din pahare s-a închegat bine, adăugăm piureul din căpşuni. Se decoreză cu arahide şi felii de căpşuni.

Poftă bună!

Sursa: perfecte.md