Consumul de ardei iute poate contribui la scăderea mortalităţii, potrivit unei cercetări desfăşurate de oameni de ştiinţă de la University of Vermont din SUA, scrie UPI.com
Cercetarea a demonstrat faptul că se poate înregistra o reducere cu circa 13% a riscurilor de mortalitate, în special în cazul atacurilor de cord şi al comoţiilor cerebrale, la persoanele care consumă în mod regulat ardei iute.
Concluziile unui studiu anterior, efectuat în 2015 în China, indicau de asemenea o scădere a mortalităţii la persoanele care au consumat ardei iute sau plante similare.
Cercetătorii din cadrul Larner College of Medicine al University of Vermont au folosit pentru realizarea studiului informaţii din National Health and Nutritional Examination Survey (NHANES) de la peste 16.000 de americani pe o perioadă de circa 23 de ani. În urma centralizării datelor s-a descoperit că profilul persoanei care consumă în mod regulat ardei iute este bărbat, tânăr, caucazian sau americano-mexican, căsătorit, fumător, consumator de alcool, care mănâncă mai multă carne şi mai multe legume, cu un nivel al colesterolului HDL mai scăzut, venituri mai mici şi mai puţină educaţie.
Oamenii de ştiinţă au realizat o investigaţie suplimentară mediană pe parcursul a 18,9 ani şi au analizat rata mortalităţii şi cauzele deceselor participanţilor la studiu.
"Chiar dacă mecanismul prin care ardeiul iute poate întârzia mortalitatea este departe de a fi pe deplin explicat, canalele TRP (canale cu potenţial tranzitoriu de receptor), care sunt receptori primari pentru agenţi precum capsaicina (componenta principală din ardeiul iute) ar putea fi într-o anumită măsură responsabile pentru relaţia în cauză", indică cercetătorul Mustafa Chopan şi dr. Benjamin Littenberg, profesor de medicină la University of Vermont, conform unui comunicat de presă.
Potrivit cercetătorilor, beneficiile pentru sănătate ale ardeiului iute sunt datorate componentei principale — capsaicina, care este recunoscută pentru prevenirea obezităţii, reglarea fluxului sanguin coronarian, şi are proprietăţi antimicrobiene. Studiul a fost publicat în a doua săptămână a lunii ianuarie în revista de specialitate PLoS ONE.
Consumul de ardei iute poate contribui la scăderea mortalităţii
22 ianuarie 2017
- citeşte totul despre:
- ardei,
- iute,
- studiu,
- stiinta,
- mortalitate,
- investigatie
(212 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
Scrumbia afumată de Dunăre ar putea deveni vedetă europeană
(21 aprilie 2018)
207 vizualizări
Nebunie TOTALĂ în lupta împotriva poluării: S-au interzis cuptoarele pentru pizza!
(30 decembrie 2015)
275 vizualizări
Inele de cartofi cu sos de iaurt
(19 iunie 2013)
154 vizualizări
5 alimente dăunătoare dacă le consumi crude. Românii habar nu aveau, deşi le mâncau zilnic
(4 octombrie 2020)
432 vizualizări
De ce nu trebuie să aruncaţi la gunoi bananele prea coapte
(28 octombrie 2014)
235 vizualizări
Călătorie culinară în Grecia
(30 iulie 2013 - Cristina IANCU)
188 vizualizări
Căpşunele, în fruntea listei fructelor şi legumelor cu pesticide, pentru al treilea an consecutiv
(11 aprilie 2018)
185 vizualizări
Francezii, campioni mondiali la consumul de brânză – 25,9 kg/persoană în 2013
(17 noiembrie 2014)
92 vizualizări
Pericolul din suplimentele alimentare
(21 iunie 2016)
93 vizualizări
Cum să reduci sarea şi zahărul din alimentaţie
(24 iunie 2013)
161 vizualizări
Cătina-elixirul zeilor
(10 februarie 2020 - Cristina IANCU)
475 vizualizări
Dieta de post, terapie pentru trup şi suflet
(17 noiembrie 2015)
133 vizualizări
Grecia, locul perfect pentru o vacanţă culinară
(23 ianuarie 2017)
292 vizualizări
Leguma care se scumpeşte iarna asta. Românii nu-şi vor mai permite să o cumpere zilnic
(16 octombrie 2020)
93 vizualizări
DIETA cu avocado. Cum poţi slăbi rapid şi sănătos 5 kilograme într-o săptămână
(29 noiembrie 2019)
538 vizualizări
Vinurile nobile, soluţia viticultorilor argentinieni pentru a face faţă concurenţei
(17 mai 2015)
209 vizualizări
Care sunt cele şase lucruri care te influenţează atunci când comanzi de la un restaurant
(9 iunie 2017)
108 vizualizări
Cea mai veche branza din lume, descoperita langa mumii
Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E
De unde vin fructele? File din istoria păcănelelor
Dacă ai jucat vreodată un slot și te-ai întrebat „Ce caută lămâia asta aici?”, nu
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole

























