Consumul de ardei iute poate contribui la scăderea mortalităţii, potrivit unei cercetări desfăşurate de oameni de ştiinţă de la University of Vermont din SUA, scrie UPI.com
Cercetarea a demonstrat faptul că se poate înregistra o reducere cu circa 13% a riscurilor de mortalitate, în special în cazul atacurilor de cord şi al comoţiilor cerebrale, la persoanele care consumă în mod regulat ardei iute.
Concluziile unui studiu anterior, efectuat în 2015 în China, indicau de asemenea o scădere a mortalităţii la persoanele care au consumat ardei iute sau plante similare.
Cercetătorii din cadrul Larner College of Medicine al University of Vermont au folosit pentru realizarea studiului informaţii din National Health and Nutritional Examination Survey (NHANES) de la peste 16.000 de americani pe o perioadă de circa 23 de ani. În urma centralizării datelor s-a descoperit că profilul persoanei care consumă în mod regulat ardei iute este bărbat, tânăr, caucazian sau americano-mexican, căsătorit, fumător, consumator de alcool, care mănâncă mai multă carne şi mai multe legume, cu un nivel al colesterolului HDL mai scăzut, venituri mai mici şi mai puţină educaţie.
Oamenii de ştiinţă au realizat o investigaţie suplimentară mediană pe parcursul a 18,9 ani şi au analizat rata mortalităţii şi cauzele deceselor participanţilor la studiu.
"Chiar dacă mecanismul prin care ardeiul iute poate întârzia mortalitatea este departe de a fi pe deplin explicat, canalele TRP (canale cu potenţial tranzitoriu de receptor), care sunt receptori primari pentru agenţi precum capsaicina (componenta principală din ardeiul iute) ar putea fi într-o anumită măsură responsabile pentru relaţia în cauză", indică cercetătorul Mustafa Chopan şi dr. Benjamin Littenberg, profesor de medicină la University of Vermont, conform unui comunicat de presă.
Potrivit cercetătorilor, beneficiile pentru sănătate ale ardeiului iute sunt datorate componentei principale — capsaicina, care este recunoscută pentru prevenirea obezităţii, reglarea fluxului sanguin coronarian, şi are proprietăţi antimicrobiene. Studiul a fost publicat în a doua săptămână a lunii ianuarie în revista de specialitate PLoS ONE.
Consumul de ardei iute poate contribui la scăderea mortalităţii
22 ianuarie 2017
- citeşte totul despre:
- ardei,
- iute,
- studiu,
- stiinta,
- mortalitate,
- investigatie


Din aceeaşi categorie:
Studiu: La fast-food mai curat ca în restaurantele cu stele Michelin
(12 februarie 2018)
954 vizualizări
Suedezii au creat un nou tip de orez cu mai puţine emisii de metan
(27 august 2015)
181 vizualizări
Cinci asocieri periculoase de medicamente cu alimente care vă îmbolnăvesc
(18 iunie 2014)
344 vizualizări
Pepenele galben – deliciul sănătos
(6 iulie 2013 - Cristina IANCU)
219 vizualizări
Porumbul, plin de vitamine
(29 iulie 2014)
149 vizualizări
Lucruri pe care nu le ştii despre ceaiul verde
(13 august 2013 - Cristina IANCU)
199 vizualizări
Marinata: secretul cărnii delicioase
(29 iulie 2013 - Cristina IANCU)
2051 vizualizări
Trucul simplu prin care poţi decoji instant ouăle fierte
(3 februarie 2017)
464 vizualizări
Beneficiile ceaiului verde
(15 mai 2014)
102 vizualizări
Acestea sunt alimentele care nu expiră niciodată. Le poţi ţine în cămară pe toată perioada de izolare sau de carantină!
(18 martie 2020)
2359 vizualizări
Cea mai bună metodă de a tăia un pepene roşu VIDEO
(15 iulie 2015)
657 vizualizări
A apărut pizza Iohannis cu salam de Sibiu
(23 noiembrie 2014)
220 vizualizări
Alimentele care îngraşă cel mai mult. Mare atenţie în ce cantitate le consumi!
(22 ianuarie 2021)
256 vizualizări
Afinele – micul deliciu plin de sănătate
(3 mai 2020 - Cristina IANCU)
271 vizualizări
Cele mai periculoase combinaţii de medicamente şi alimente
(27 februarie 2015)
219 vizualizări
Dieta de post, terapie pentru trup şi suflet
(17 noiembrie 2015)
133 vizualizări
Ce nu ştiai despre ciocolată
(7 iulie 2013 - Cristina IANCU)
171 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole