Consumul de ardei iute poate contribui la scăderea mortalităţii, potrivit unei cercetări desfăşurate de oameni de ştiinţă de la University of Vermont din SUA, scrie UPI.com
Cercetarea a demonstrat faptul că se poate înregistra o reducere cu circa 13% a riscurilor de mortalitate, în special în cazul atacurilor de cord şi al comoţiilor cerebrale, la persoanele care consumă în mod regulat ardei iute.
Concluziile unui studiu anterior, efectuat în 2015 în China, indicau de asemenea o scădere a mortalităţii la persoanele care au consumat ardei iute sau plante similare.
Cercetătorii din cadrul Larner College of Medicine al University of Vermont au folosit pentru realizarea studiului informaţii din National Health and Nutritional Examination Survey (NHANES) de la peste 16.000 de americani pe o perioadă de circa 23 de ani. În urma centralizării datelor s-a descoperit că profilul persoanei care consumă în mod regulat ardei iute este bărbat, tânăr, caucazian sau americano-mexican, căsătorit, fumător, consumator de alcool, care mănâncă mai multă carne şi mai multe legume, cu un nivel al colesterolului HDL mai scăzut, venituri mai mici şi mai puţină educaţie.
Oamenii de ştiinţă au realizat o investigaţie suplimentară mediană pe parcursul a 18,9 ani şi au analizat rata mortalităţii şi cauzele deceselor participanţilor la studiu.
"Chiar dacă mecanismul prin care ardeiul iute poate întârzia mortalitatea este departe de a fi pe deplin explicat, canalele TRP (canale cu potenţial tranzitoriu de receptor), care sunt receptori primari pentru agenţi precum capsaicina (componenta principală din ardeiul iute) ar putea fi într-o anumită măsură responsabile pentru relaţia în cauză", indică cercetătorul Mustafa Chopan şi dr. Benjamin Littenberg, profesor de medicină la University of Vermont, conform unui comunicat de presă.
Potrivit cercetătorilor, beneficiile pentru sănătate ale ardeiului iute sunt datorate componentei principale — capsaicina, care este recunoscută pentru prevenirea obezităţii, reglarea fluxului sanguin coronarian, şi are proprietăţi antimicrobiene. Studiul a fost publicat în a doua săptămână a lunii ianuarie în revista de specialitate PLoS ONE.
Consumul de ardei iute poate contribui la scăderea mortalităţii
22 ianuarie 2017
- citeşte totul despre:
- ardei,
- iute,
- studiu,
- stiinta,
- mortalitate,
- investigatie


Din aceeaşi categorie:
Reţeta minune găsită în Tibet: elixirul din usturoi şi alcool previne atacul de cord şi tumorile
(3 septembrie 2014)
582 vizualizări
Zacuscă record la Festivalul de la Buziaş
(12 octombrie 2014)
155 vizualizări
Românii preferă berea blondă şi consideră băutul mai multor beri o dovadă de masculinitate
(9 octombrie 2014)
304 vizualizări
Specialiştii atenţionează! Care sunt cele mai toxice fructe de pe rafturile magazinelor şi de ce sunt periculoase pentru sănătate
(20 iulie 2020)
218 vizualizări
Yell Wolf Pub vă propune meniul zilei! Ştii să prepari cea mai bună ciorbă de legume?
(18 noiembrie 2014)
167 vizualizări
Retailerii incep retragerea brandului Nutella din supermarketurile din Italia
(14 ianuarie 2017)
233 vizualizări
Algele marine, „super-alimente” contra riscurilor cardiovasculare
(12 decembrie 2015)
152 vizualizări
Ambalajele unor produselor alimentare conţin substanţe chimice nocive
(29 octombrie 2015)
93 vizualizări
Salată orientală
(4 decembrie 2013)
581 vizualizări
APC România: Îngheţata industrială - produs dezechilibrat nutriţional, un amestec de uleiuri vegetale exotice
(20 august 2015)
375 vizualizări
Preţurile la ciocolată ar putea exploda din cauza epidemiei de Ebola
(16 octombrie 2014)
84 vizualizări
Tot ce trebuie să ştii despre unt
(4 decembrie 2014)
366 vizualizări
Patru linguriţe de ulei de măsline pe zi scad riscul de infarct în şase săptămâni
(22 noiembrie 2014)
96 vizualizări
Marinata: secretul cărnii delicioase
(29 iulie 2013 - Cristina IANCU)
2014 vizualizări
Salcia, remediu natural împotriva afecţiunilor reumatice
(30 martie 2016)
187 vizualizări
Terapia cu…mămăligă
(7 septembrie 2013)
372 vizualizări
Prea multă pâine poate duce la depresie
(9 august 2015)
67 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Să începem direct: dacă ai deschis articolul ăsta, probabil vrei să afli cum
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole