Teme dificile, teste de verificare, examene, termene-limita şi o mulţime de proiecte de predat. Fie că eşti la şcoală, la liceu, la facultate sau ai deja un job stabil, mintea îţi este solicitată zilnic. De multe ori dăm fuga la farmacie pentru a achiziţiona suplimente care să ne ajute, însă se pare că avem la îndemână o variantă mult mai sănătoasă pe care o putem alege. Vă prezentăm câteva alimentele care îmbunătăţesc sănătatea creierului, dezvoltând inteligenta şi memoria.

Ciocolata. A fost dovedit ştiinţific faptul că flavonoidele din ciocolată ajută creierul să rămână sănătos şi pot preveni riscul de a face un accident vascular cerebral. De asemenea, ciocolata îmbunătăţeşte fluxul sanguin şi afectează în mod pozitiv celulele cerebrale. Înainte de a susţine un un examen, este chiar recomandat să mâncaţi o pătrăţică de ciocolată neagră.

Ouăle. Gălbenuşurile ouălor conţin colină, nutrient care se regăseşte şi în membrana celulelor nervoase. Aşadar, data viitoare când vă gândiţi să le îndepărtaţi din meniu pe motiv că ar îngrăşa, gândiţi-vă la sănătatea creierului dumneavoastră. Colina se regăseşte, de asemenea, în alimente precum soia, ovăzul sau conopida.

Merele. “Un măr pe zi tine doctorul departe”, spune o vorbă celebră. Suntem complet de acord! Merele aduc o mulţime de beneficii sănătăţii şi sunt foarte cunoscute pentru rolul lor de a preveni boli precum Parkinsonul sau Alzheimerul. Aceste fructe-minune reuşesc să menţină sănătatea creierului datorită antioxidanţilor ce reduc inflamaţiile de la nivelul celulor, dar şi oxidarea cauzată de prezenţa radicalilor liberi.

Cerealele integrale. Sunt bogate în fibre şi se digera încet, ceea ce le face să fie foarte săţioase şi să ajute la menţinerea în limite normale a nivelului de sânge din organism, iar în aceste condiţii, ne este mult mai uşor să ne concentrăm la ce avem de făcut. Specialiştii în nutriţie ne recomandă să consumăm cereale integrale la micul dejun.

Afinele. Aceste fructe micuţe şi delicioase sunt foarte bogate în antocianina, unul dintre cei mai puternici antioxidanţi, care previne îmbătrânirea prematură şi ajuta la îmbunătăţirea sănătăţii sistemului nervos central. De asemenea, afinele ne ajută să avem o memorie mai bună.