-Cel mai scump rom din lume este marca Wray and Nephew şi a fost îmbuteliat în anul 1940. Preţul unei sticle este de 53.000 de dolari, deoarece mai există în lume doar patru sticle din acest rom.

-Cel mai scum caviar din lume este caviarul almas, care în limbajul iranian înseamnă diamant. Provine de la beluga , o specie de peşte veche de milioane de ani. Un kilogram din acest caviar costă în SUA 5.000 de dolari.

-Cea mai scumpă carne de vită, provine de la o specie japoneză de vite numită Wagyu. Aceste sunt îngrijite în cele mai bune condiţii şi sunt hrănite cu cea mai proaspătă iarbă. În Europa, 200 de grame de carne Wagyu costă peste 100 de euro.

- Cele mai scumpe ciuperci din lume provin din nordul Italiei, din regiunea Piedmont. Aceste sunt de fapt trufe albe, au diametrul de 12cm şi cântăresc 500 de grame. Preţul lor variază între 2.000 şi 4.000 de euro kilogramul. Preţul record pentru aceste trufe albe a fost plătit de proprietarul cazinoului Macau, Stanley Ho, care a cumpărat 1,5 kilograme de ciuperci cu preţul de 330.000 de dolari.