Iaurtul este foarte sănătos pentru organism. Are proprietatea magică de a întări oasele, prin creşterea proteinelor şi calciului de la nivelul oaselor. Acesta poate ajuta în combaterea răcelilor, poate ajuta la pierderea în greutate şi este bun chiar şi pentru ten.

Iaurtul are proprietăţi medicinale puternice, are capacitatea de a stimula şi întări sistemul imunitar. Conţine culturi vii care sunt foarte benefice organismului.

Este mult mai uşor digerabil decât laptele. Multe persoane care suferă de intoleranţă la lactate se pot bucura de iaurt, deoarece acesta are mult mai puţină lactoză decât laptele.

Iaurtul poate preveni hipertensiunea arterială. Oamenii consumă mult mai multă sare, cu un procent de 70% mai multă decât este necesară organismului. Acest consum de sare prea mare, în timp poate duce la hipertensiune arterială, la boli renale şi cardiace.

Iaurtul poate preveni sănătatea colonului. Iaurtul poate îmbunătăţi sănătatea colonului în urmatorul mod: iaurtul conţine culturi vii de bacterii care luptă pentru sănătatea colonului şi poate chiar reduce riscul apariţiei cancerului de colon.

Iaurtul întăreşte sistemul imunitar. Unele studii au arătat că iaurtul poate stimula îmbunatăţirea sistemului imunitar şi că acesta conţine un factor care ar avea efecte anti-tumorale.

În plus, studiile au arătat că datorită faptului ca iaurtul contine culturi vii, prin consumul acestuia poate reduce infecţiile vaginale.

Mai trebuie să ştiţi şi că iaurtul poate reduce nivelul colesterolului din sânge. Culturile vii din iaurt pot asimila colesterolul datorită conexiunii cu acizii biliari.