Cine a zis că nu poţi face acasă un burger ca la restaurant?
1. Alege o carne de calitate
Regula numarul unu pentru un burger delicios este: cumpără o carne bună. Cel mai bine este să o achizitionezi de la un magazin în care ai incredere şi care pune pret pe felul in care sunt crescute animalele. Ce fel de carne alegi? In principiu, carnea care se foloseste la burgeri este de vita, dar poti face si mixuri de porc si miel sau porc si vita. Daca alegi carnea de vita, poti sa cumperi si parti mai ieftine din vita – de fapt, cei mai buni burgeri sunt facuti din carnea provenita din zonele cele mai folosite de animal – pentru ca este mai aromata si are mai multe grasimi, ceea ce e bine.
2. Toacă-ţi singur carnea
Evident, cea mai buna varianta este sa iti faci acasa carnea tocata. Pentru a-i da un plus de gust, adaugă-i şi alte arome: pudră de ceapă, usturoi zdrobit, chimen, coriandru, boia de ardei iute, ierburi aromatice proaspete sau uscate, piper negru proaspat măcinat. Apoi, amestecă totul foarte bine şi modelează burgerii. Un truc de luat in considerare: ca sa fie suculenti, nu ii face prea subtiri.
3. Sarea şi piperul, la sfârşit
Fara sare şi piper, burgerul nu este burger. Atentie mare insă. Condimentează carnea după ce o modelezi in chiftele, nu inainte, pentru că sarea dizolvă proteinele şi o usucă, schimbându-i consistenta. Asa că aruncă peste ea sare şi piper proaspăt măcinat fix inainte să o pui pe gratar.
4. Găteşte burgerii
Aruncă-i pe gratar sau într-o tigaie încinsă cu putin ulei. Ca să-i găteşti mediu, lasă-i să stea 5-6 minute pe fiecare parte. Ca să-i găteşti bine, lasă-i 8-9 minute pe fiecare parte.
5. Foloseşte brânzeturi de calitate
Ca regula generală, brânzeturile tari se adaugă în burgeri în varianta gratinată, iar brânzeturile moi se folosesc doar mărunţite. Cheddar este optiunea clasică şi cea mai populara, Brie aduce orice burger la un cu totul alt nivel, iar brânza de capră este o optiune pentru cei cu gusturi mai light. Bineinteles, poti folosi si feta, branza cu mucegai sau orice branza iti place mai mult.
6. Alege o garnitură gustoasa
Nu pune pe langa un burger delicios o portie de cartofi prajiti congelati. Garnitura este la fel de important ca si burgerul. Fie pregatesti niste cartofi pai sau wedges naturali, bine condimentati, fie alegi o salata, fie o portie de inele de ceapa. Acestea sunt variantele clasice, nu le ocoli.
7. Savurează-l cu o băutură potrivită
Un burger bun se face din ingrediente cat mai proaspete si naturale, asa ca de ce sa nu-l savurezi cu o bautura pe masura? O bere rece ar putea fi alegerea ideală
SURSA: Foodstory.ro