Cel mai bun unt gustat vreodată este cel preparat în bucătăria proprie. Ar trebui să procuraţi laptele direct de la ţărani pentru a fi siguri că nu are un conţinut ridicat de apă. Fierbeţi laptele, iar după ce se răceşte adunaţi caimacul. O altă metodă este să puneţi laptele nefiert într-un borcan şi să adunaţi smântâna care se ridică deasupra.
Puneţi caimacul sau smântâna într-un vas înalt precum cel de la blender. Începeţi să-l bateţi, iar după două-trei minute puteţi obţine o cremă asemănătoare celei Cremoso din comerţ. Nu este suficient. Este doar semnul că sunteţi pe drumul cel bun! Continuaţi să bateţi, vorba aceia “bateţi untul până iese apă”.
Când începe să se separe şi se lipeşte untul de tel ai obţinut unt. Ar fi bine să aruncaţi apa care rămâne, deoarece se acreşte. S-au puteţi pune untul în prosoape de bucătărie de unică folosinţă.
Suntem convinşi că după prima experienţă nu veţi mai cumpăra unt din supermarket şi veţi începe să îl preparaţi în casă.